Antena 3 CNN Actualitate Social Ministerul Mediului, despre poluarea masivă de nopţile trecute: Norul de fum va mai staționa în zona de nord a Capitalei

Ministerul Mediului, despre poluarea masivă de nopţile trecute: Norul de fum va mai staționa în zona de nord a Capitalei

Incendiul de la Periş nu a fost stins nici după trei zile, seara trecută a fost din nou poluare masivă în localităţile din jurul Capitalei, iar Ministerul Mediului spune că "evoluția norului de fum va fi de relativă staționare în zona de nord a Capitalei".

Ministerul Mediului, despre poluarea masivă de nopţile trecute: Norul de fum va mai staționa în zona de nord a Capitalei
Sursa foto: Ministerul Mediului/Fb
de M.Z.    |    09 Apr 2020   •   09:10

"Noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute care creează un real disconfort populației.

Reamintim că în urmă cu două zile, un incendiu de proporții s-a produs pe circa 30.000 de mp la o fostă fermă de porci din Periș, județul Ilfov. Incendiul de vegetație din acest perimetru s-a extins inclusiv la fostele bataluri de dejecții, degajând în aer mirosuri greu de suportat.

Echipele ISU au intervenit toată ziua de ieri pentru stingerea incendiului. Intervenția continuă și în prezent. Ca urmare a acțiunilor pompierilor pentru oprirea arderii vegetației și a batalurilor de dejecţii, un nor de fum a fost degajat și resimțit de locuitorii din nordul Bucureștiului.

Conform simulărilor Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum, se apreciază că în cursul nopții trecute și astăzi circulația aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) și se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est. Ceea ce înseamnă că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare în zona de nord a Capitalei.

Precizăm, de asemenea, că Ministerul Mediului a monitorizat cu laboratorul mobil, în cursul întregii zile, concentrațiile din aer în localitățile din proximitatea incendiului.

Măsurătorile nu au depistat creșteri ale poluanților care pot pune în pericol sănătatea populației. Laboratorul mobil a fost mutat, în cursul serii, și în comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului", se arată în mesajul transmis de Ministerul Mediului pe pagina de Facebook.

Incendiul din Periş poluează din nou Corbeanca. Focul nu a fost stins nici după trei zile

Poliţiştii din Ilfov şi procurorii au deschis dosar penal în cazul poluării masive de miercuri dimineaţă din Capitală şi din localităţile limitrofe.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut intervenţia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în cazul poluării masive semnalate miercuri dimineaţă în Capitală şi câteva comune din jur. 

Incendiul care a pus pe jar jumătate de Capitală şi localităţi limitrofe nu a fost lichidat (Video)

A fost o poluare extremă şi miercuri dis de dimineaţă în nordul Capitalei, dar şi în comunele Mogoşoaia, Corbeanca şi Periş.

Încă de la primele ore ale dimineţii, se simţea un aer irespirabil şi oamenii au început fie să iasă cu maşinile pe stradă să vadă ce să întâmplă, fie să posteze pe reţele de socializare.

Oficial din Ministerul Mediului, despre poluarea extremă: Nu sunt probleme în Bucureşti, doar olfactive

×
Subiecte în articol: poluare incendiu peris
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close