Antena 3 CNN Actualitate Social Ministerul Muncii: Cei cu handicap grav vor putea fi îngrijiţi şi la domiciliu de către un asistent

Ministerul Muncii: Cei cu handicap grav vor putea fi îngrijiţi şi la domiciliu de către un asistent

Ministerul Muncii: Cei cu handicap grav vor putea fi îngrijiţi şi la domiciliu de către un asistent
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Iul 2017   •   17:24

Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor putea beneficia de îngrijire şi la domiciliul unui asistent personal profesionist, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în şedinţa de joi, anunţă Ministerul Muncii.

Hotărârea reglementează modalitatea prin care o persoană adultă cu handicap grav sau accentuat poate beneficia de îngrijirea unui asistent personal profesionist. Astfel, persoana respectivă sau reprezentantul legal al acesteia înaintează o cerere către serviciul public de asistenţă socială din subordinea autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază are domiciliul/reşedinţa persoana cu handicap sau către un furnizor public/privat de servicii sociale, acreditat în condiţiile legii.

Adultul cu handicap grav sau accentuat beneficiar de servicii în centre rezidenţiale pentru persoane cu handicap adresează cererea către conducerea instituţiei respective.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului poate acorda asistent personal profesionist pentru o persoană adultă cu handicap grav sau accentuat, şi din oficiu.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ministerul Muncii handicap domiciliu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close