Antena 3 CNN Actualitate Social Primăria Capitalei dă 500 de lei pe lună persoanelor cu handicap. De unde ia Gabriela Firea banii

Primăria Capitalei dă 500 de lei pe lună persoanelor cu handicap. De unde ia Gabriela Firea banii

Primăria Capitalei dă 500 de lei pe lună persoanelor cu handicap. De unde ia Gabriela Firea banii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Aug 2017   •   16:17

Consilierii generali al Capitalei au aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre care vizează acordarea unui stimulent pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, cu domiciliul pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti, ajutorul fiind în valoare de 500 de lei lunar pentru fiecare astfel de persoană.

Primarul general Gabriela Firea i-a criticat, în context, pe consilierii generali de la USR sau PNL care şi-au exprimat dezacordul faţă de acest proiect.

„Nu se poate atâta ipocrizie. Nu vă tresărea niciun muşchi pe faţă că directorul Vârlan, uns de PNL, dădea 11 milioane de euro - şi pe care l-am demis, deci avem acum, de câteva zile, un alt director, care nu va mai aproba pe furiş, fără ştirea primarului general, 11 milioane de euro pe un cactus, că presa l-a denumit aşa şi nu eu -, în schimb facem aici tensiune şi discuţii pe 50.000 de persoane cu dizabilităţi din Bucureşti. Este strigător la cer”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a adăugat că a găsit sursa pentru a acorda un stimulent financiar acestor bucureşteni. „Va veni prin tăierea bugetului, de la monumente, de la anumite acţiuni culturale care nu sunt atât de necesare şi nu de la investiţii, cum foarte incorect s-a afirmat în această sală”, a spus Firea.

În expunerea de motive a proiectului se precizează că adulţii cu handicap au nevoie de protecţie socială adecvată în vederea ameliorării continue a calităţii vieţii lor, în cadrul familiei, prin implementarea unor măsuri de reducere a sărăciei şi izolării sociale.

Conform datelor statistice furnizate de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi, în trimestrul I al anului 2017, la nivelul Capitalei erau înregistraţi 57.222 de adulţi cu handicap neinstituţionalizaţi dintr-un total de 705.003 adulţi cu handicap neinstituţionalizaţi la nivelul întregii ţări, se mai arată în expunerea de motive.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close