Antena 3 CNN Actualitate Social Repetiție generală la Arcul de Triumf, pentru 1 Decembrie

Repetiție generală la Arcul de Triumf, pentru 1 Decembrie

Repetiție generală la Arcul de Triumf, pentru 1 Decembrie
Sursa foto: Foto: Facebook/ MAPN
30 Noi 2018   •   11:10

Vineri are loc ultima repetiție înainte de parada de 1 Decembrie

Militarii vor să se asigure ca totul o sa fie pus la punct mai ales ca vorbim de un an cu o insemnatate aparte. aproximativ 4.000 de militari români, 500 de militari străini, peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave vor participa, începând cu ora 10.00. 

La eveniment vor fi aduse sute de maşinării de război, de la tancuri şi avioane, până la transportoare blindate de ultima generaţie. Studenţii şi veteranii, vor defila în uniforme de epocă, purtate în cele două războaie mondiale. 

Militarii români vor exersa fiecare moment al ceremoniilor de Ziua Naţională, inclusiv onorul pentru preşedintele Klaus Iohannis şi trecerea pe sub Arcul de Triumf. 

Când vorbim de mijloace tehnice vom vedea tancuri, taburi şi alte vehicule militare, printre care noile modele de transportatoare blindate Piranha. 

Comandatul paradei este generalul Locotent Adrian Tonea. 

În urmă cu 100 de ani, bunicul său a luptat în Primul Război Mondial, iar tatăl său în Cel de-al Doilea. 

În ceea ce-i priveşte pe militarii străini, vorbim de un număr dublu faţă de anii trecuţi. Dacă până acum, 5-6 țări trimiteau, anul acesta numărul a crescut 20 de ţări.
In timp ce militarii repeta, traficul in Bucuresti o sa fie dat iar peste cap. Sunt restrictii in zona Arcului de Triumf:

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie parada Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close