Antena 3 CNN Actualitate Social Sorina Pintea, despre Maternitatea Giuleşti: Are încă sistate internările. Nu avem nici rezultatele preliminare

Sorina Pintea, despre Maternitatea Giuleşti: Are încă sistate internările. Nu avem nici rezultatele preliminare

Sorina Pintea, despre Maternitatea Giuleşti: Are încă sistate internările. Nu avem nici rezultatele preliminare
17 Dec 2018   •   14:19

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că marţi, în funcţie de rezultatele analizelor de laborator ale probelor prelevate, se va lua o decizie cu privire la Maternitatea Giuleşti, unde internările sunt încă sistate, după ce mai mulţi nou-născuţi au fost infectaţi cu stafilococul auriu.

"Maternitatea Giuleşti astăzi (luni - n.r.), deocamdată, are încă sistate internările. Direcţia de Sănătate Publică finalizează în aceste momente raportul, astfel că mâine (marţi - n.r.) vom lua o decizie în funcţie de rezultatele analizelor de laborator ale probelor prelevate", a spus ministrul Sănătăţii, care s-a aflat luni în vizită la Maternitatea Bucur.

Ea a mai spus că rezultatele probelor prelevate de la Maternitatea Giuleşti săptămâna trecută - luni şi marţi - sunt conforme, iar cele luate miercuri şi joi încă nu sunt concludente.

"Rezultatele probelor prelevate luni şi marţi sunt conforme - 106 probe. Restul probelor prelevate miercuri şi joi încă nu sunt concludente. Nu avem încă nici rezultatele preliminare. Vom avea în cursul acestei după-amiezi şi mâine, în cadrul conferinţei de presă pe care o susţinem la Ministerul Sănătăţii, vom anunţa rezultatele", a precizat Pintea. 

De la sfârşitul lunii noiembrie, mai mulți copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, după ce au fost infectaţi cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice.

Citește și: Bebeluși născuți la Maternitatea Giulești, infectați cu stafilococ auriu

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: maternitatea giulesti Sorina Pintea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close