Antena 3 CNN Actualitate Social Va primi o despăgubire de 300.000 de euro după ce o femeie a fost promovată în locul său. Ce a pățit acest bărbat

Va primi o despăgubire de 300.000 de euro după ce o femeie a fost promovată în locul său. Ce a pățit acest bărbat

Va primi o despăgubire de 300.000 de euro după ce o femeie a fost promovată în locul său. Ce a pățit acest bărbat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Mar 2018   •   11:21

Un bărbat din Austria va primi o despăgubire de 300.000 de euro pentru că a fost discriminat pe bază de sex în legătură cu o promovare.

Un tribunala decis că Peter Franzmayr a fost discriminat, pe bază de sex, când un job de manager a fost oferit unei femei, deși acesta era mai calificat decât ea.

Cazul a început în 2011, când Ministerul Transporturilor, Inovației și Tehnologiei din Austria, condus de social democratul Doris Bures, a decis să comaseze două departamente și să aleagă un nou manager, spune Newsweek.

Trei candidați au fost luați în considerare pentru acest job: o femeie și doi bărbați. Deși CV-ul lui Franzmayr era cotat cu 0,25% peste cel al Ursulei Zechner, femeia a fost cea care a primit jobul.

Un tribunal federal a decis luni că statul austriac trebuie să-i plătească lui Peter o despăgubire de 317.000 de euro - diferența dintre salariul lui actual și cel pe care trebuia să-l primească dacă era promovat.

×
Subiecte în articol: despagubire femeie promovare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close