Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu s-a răzgândit asupra modificărilor anunţate ieri: Vrem să scurtăm anul şcolar cu o săptămână

Sorin Cîmpeanu s-a răzgândit asupra modificărilor anunţate ieri: Vrem să scurtăm anul şcolar cu o săptămână

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a revenit, miercuri, asupra modificărilor anunţate la structura anului şcolar, cu o zi în urmă, şi propunând noi schimbări, după ce reprezentanții elevilor au criticat deciziile.

Sorin Cîmpeanu s-a răzgândit asupra modificărilor anunţate ieri: Vrem să scurtăm anul şcolar cu o săptămână
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    24 Mar 2021   •   15:02

Astfel, şeful de la Educaţie spune că se gândeşte la varianta în care examenele naționale să rămână neschimbate şi să scurteze anul şcolar cu o săptămână, potrivit edupedu.ro.

"Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

În plus, Cîmpeanu a precizat că joi, 25 martie, organizează la Ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților şi este deschis la modificări care să fie în interesul elevilor.

Sorin Cîmpeanu: O variantă e să rămână toate examenele naționale la locul lor şi să scurtăm semestrul II cu o săptămână

"O variantă ar putea fi să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână, clasele I-VII și IX-XI vor finaliza semestrul pe data de 25 iunie, în loc de 18 iunie. 

Clasa VIII-a să finalizeze semestrul II pe 18 iunie, în același timp cu clasa a XII-a, iar pentru a preîntâmpina pierderile educaționale generate de această săptămână lipsă din semestrul II există varianta recuperării în zilele de sâmbătă. 

În felul acesta cred că am putea să prioritizăm interesul elevilor și să găsim și o soluție de compromis, o soluție perfectă nu poate fi găsită, între aceia care ar vrea să meargă cu prezență fizică la școală, între cei care refuză să accepte predarea online, din motive justificate de multe ori, și între aceia care nu vor mai multă vacanță. Deci dacă nu vor nici vacanță, nici predare online, nici prezență fizică la școală ne-am gândit să găsim o soluție", a spus Cîmpeanu.

În ce priveşte vacanța de primăvară, anunțată marți de ministru, aceasta va rămâne fixă – va dura de pe 2 aprilie până pe 4 mai, urmând ca elevii să revină la școală pe 5 mai.

Federația părinților: Cerem revenirea asupra deciziei de modificare a structurii anului școlar

Federația Naţională a Asociațiilor de Părinți (FNAP) susţine că o vacanță de primăvară prelungită forțat va duce la "o ruptură" în procesul educațional, iar planificările profesorilor privind activitatea remedială vor fi date peste cap.

În plus, FNAP acuză lipsa de transparență și de consultare în hotărârea ministerului și cere revenirea asupra deciziei de modificare a structurii anului școlar, se arată în comunicatul remis presei.

×
Parteneri
Măsura Guvernului care va afecta peste jumătate din populație
x close