Antena 3 CNN Actualitate Studenții vaccinați primesc gratuități la cazarea în cămine, în Brașov

Studenții vaccinați primesc gratuități la cazarea în cămine, în Brașov

Studenții vaccinați ai Universității Transilvania din Braşov primesc gratuități la cazarea în cămine, în luna noiembrie. Scutirea de la plata taxei, timp de o lună, vine ca măsură suplimentară pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu SARS-coV-2.

Studenții vaccinați primesc gratuități la cazarea în cămine, în Brașov
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    14 Sep 2021   •   15:30

Studenții Universității Transilvania din Braşov vor fi cazaţi gratuit în cămine, în luna noiembrie, dacă prezintă dovada vaccinării cu cel puțin o doză.

”Este vorba de posibilitatea de a beneficia de scutirea de taxă pentru o lună, e vorba de luna noiembrie, pentru toți cei care, la cazare, până la 1 octombrie, vor prezenta un certificat că au fost vaccinați. Dorim să încurajăm posibilitatea de a continua în regim față în față”, a declarat o angajată a Universității din Brașov.

Decizia este contestată de unii studenţi nevaccinaţi, care susţin că o astfel de facilitate este discriminatorie, iar alții spun că este o idee bună.

”Mi se pare un pic de discriminare, pentru că nu toată lumea este obligată să se vaccineze, dar pentru cei care au vrut să facă faptul ăsta nu mi se pare nimic greșit”, a spus un student.

”E o metodă de manipulare, să zică că studenții nu au stat acasă pe timpul pandemiei și au trebuit să-și plătească căminul ca să-și păstreze locul”, a spus alt student.

”Unii colegi, care stau în cămin, poate nu își permit să stea în altă parte și poate nu își permit să plătească nici banii ăia și atunci o lună gratuită le e bine”, a fost părerea altui student.

×
Subiecte în articol: studenti vaccinati Brașov
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close