Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Medicamente cu dedicaţie, la licitaţie

Subiectiv. Medicamente cu dedicaţie, la licitaţie

Subiectiv. Medicamente cu dedicaţie, la licitaţie
01 Iul 2016   •   22:49

Răzvan Dumitrescu a dezbătut, în ediţia de vineri a emisiunii ''Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv'', cazul licitaţiei cu dedicaţie de la Spitalului de Urgenţă Galaţi, după dezvăluirile făcute de Cătălin Tolontan şi echipa sa de jurnalişti de la Gazeta Sporturilor.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Galaţi sunt acuzaţi că au folosit în caietul de sarcini pentru o licitaţie denumirea comercială a unor medicamente şi nu cea generică. Era astfel favorizată o singură firmă care producea acel medicament.

Răzvan Dumitrescu a explicat cum anume s-a pus în practică licitaţia cu dedicaţie:

''Practic s-a făcut o licitaţie cu numele explicit şi nu cu compoziţia chimică''.

Jurnalistul de investigaţie Mirela Neag a oferit, în exclusivitate pentru ''Subiectiv'',  detalii suplimentare despre acest caz.

''Practic, în sistemul de sănătate timp de 25 de ani lucrurile au fost lăsate în pace. Şi există unităţi medicale unde se practică astfe de proceduri de licitaţie, în sensul că sunt practic cu dedicaţie. Licitaţia de la Galaţi poate fi un studiu de caz despre cum arată o licitaţie cu dedicaţie.Aici este o dedicaţie ''din inimă''. Din inima farmacistei.(...) S-au făcut tot felul de speculaţii pe parcursul acestei zile - nu este vorba de o dorinţă a medicului sau a farmacistei de a cumpăra un produs de calitate ca pacientul să fie tratat în condiţiile cele mai bune, ci este vorba fix despre o dedicaţie fiindcă produsul similar nu este un generic, adică un produs mai slab calitativ, ci este tot un produs fabricat de o firmă nemţească la preţ asemănător cu o compoziţie chimică asemănătoare''

Invitaţiii lui Răzvan Dumitrescu au comentat, la rândul lor, dezvăluirile. Potrivit europarlamentarului Mircea Diaconu, licitaţiile cu dedicaţie au devenit o obişnuinţă.

''E obiceiul pământului, ca ospitalitatea, probabil, e ceva obligatoriu.

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Catalin Tolontan
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close