Antena 3 CNN Actualitate Teledonul Români Împreună. Povestea pompierului erou

Teledonul Români Împreună. Povestea pompierului erou

Teledonul Români Împreună. Povestea pompierului erou
Sursa foto: Foto: VideoNews
01 Noi 2015   •   22:59

Ca urmare a tragediei petrecute vineri noaptea, posturile de televiziune Intact (Antena1, Antena Stars, Euforia TV, ZU TV si Antena3) organizează duminică, ora 20:00, un teledon național.

 
Foarte mulţi oameni implicaţi în această tragedie, dar una din cele mai cutremurătoare mărturii este cea a unei asistente de la salvare, Violeta Maria Nacă: 
 
"Ne-am dus senini. Credeam că e un incendiu banal inițial, continuă, am fost al doilea echipaj la fața locului. Apoi au venit pompierii agitați. Primele două victime. Totul era ca un coșmar. Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfigurați. Urlau mulți. Eram două salvări. Una dintre victime, erau o tânără, rănită grav. Țipa la mine să venim mulți. Mă implora. Spunea că sunt 300 de tineri, arși, călcați în picioare. Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arși. Plângeam. Săreau arși pe mine, urlau. Voiau să intre mulți în ambulanțe. Și nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum. Apoi au apărut alţi patru răniţi, care izbeau în salvare, de pe care cădea pielea şi carnea. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanţe, că e haos, să vină poliţia, rupeau jacheta de pe mine. Un pompier, cu o tânără de 18 ani, arsă 98% din corp, a implorat-o pe asistentă să o ia pe fată. "Ia-o mai repede din braţele mele, Doamne cât de tânără e, salveaz-o! Am şi eu o fată acasă!" Mi s-a făcut rău."
 
Simona Gherghe a vorbit, duminică seară, cu pompierul menţionat în această cumplită povestire şi a explicat: 
 
"Ion Zamfir îl cheamă. Spunea doamna, foarte impresionată, că şi pompierii sunt traumatizaţi de ce au văzut şi că şi ei au nevoie de psiholog ca să treacă peste traumă, dar că nu au timp să se ocupe de ei, pentru că sunt urgenţe în permanenţă. Ion Zamfir este eroul din această seară."
 
Ion Zamfir a fost aplaudat în picioare de toate persoanele adunate în platoul emisiunii speciale dedicată victimelor de la Colectiv. 
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close