Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, despre abuzul în serviciu

Traian Băsescu, despre abuzul în serviciu

Traian Băsescu, despre abuzul în serviciu
Sursa foto: sursa: Facebook
15 Iun 2016   •   10:13

Traian Băsescu afirmă , într-o postare pe Facebook, că speră ca CCR să se pronunțe în cazul abuzului în serviciu, deoarece definiția actuală este incorectă.

''Abuzul în serviciu. Foarte probabil, azi, CCR se va pronunţa cu privire la abuzul în serviciu. Sunt convins că definiţia din Noul Cod Penal, care se referă la neîndeplinirea sau îndeplinirea “defectuoasă“ a atribuţiunilor de serviciu, este incorectă. Termenul “defectuos” este mult prea larg şi imprecis pentru a trimite oamenii în puşcărie pentru 7 ani.
În Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei ratificată prin Legea 365 din 2004, abuzul în serviciu este definit la art. 19 de trei coordonate precise: încălcarea legii, intenţia şi obţinerea de foloase necuvenite.
Mare diferenţă între enunţul “defectuos” şi cele trei elemente precise formulate în art.19 din Convenţie.
Eu sper să avem o definiţie corectă a abuzului în serviciu, pentru a continua să avansăm în consolidarea Statului de Drept'', a scris Traian Băsescu.

Curtea Constituţională a României reia discuţiile, miercuri, în cazul mai multor excepţii de neconstituţionalitate privind incriminarea abuzului în serviciu.

sursa: Facebook

×
Subiecte în articol: CCR
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close