Antena 3 CNN Actualitate Un traficant de droguri, condamnat la moarte, a evadat din închisoare printr-o canalizare

Un traficant de droguri, condamnat la moarte, a evadat din închisoare printr-o canalizare

Evadare ca în celebrul film Shawshank Redemption - Închisoarea Îngerilor. Încarcerat într-un penitenciar din Indonezia, un traficant de droguri, condamnat la moarte, a săpat un tunel din celulă până în sistemul de canalizare. A reuşit să fugă, iar acum este dat în urmărire internatională.

Un traficant de droguri, condamnat la moarte, a evadat din închisoare printr-o canalizare
Sursa foto: Captură Shawshank Redemption
de Claudia Popovici    |    22 Sep 2020   •   16:30

Cai Changpan, cunoscut şi sub numele de Cai Ji Fan, a fost închis în zona Tangerang, la periferia capitalei Jakarta, sub acuzaţia de contrabandă cu metamfetamină. Săptămâna trecută, el a scăpat săpând o gaură din celulă în ţevile de canalizare şi mai apoi într-un drum din afara închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Jakarta, Yusri Yunus.

Cai plănuise această evadare de şase luni, potrivit colegului său de celulă. El a săpat gaura folosind instrumente dintr-un proiect de construcţie din bucătăria închisorii, a spus Yunus.

Cai şi-a programat evadarea când avea loc schimbarea gărzilor închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale Penitenciare din Indonezia, Rika Aprianti. Evadarea sa aminteşte de pelicula Shawshank Redemption - Închisoarea Ingerilor, considerat unul din cele mai bune filme din istoria cinematografiei. Şi acolo, un deţinut, interpretat de Tim Robbins, reuşeşte să sape un tunel, timp de câţiva ani, până spre canalizarea penitenciarului, pe care, ulterior a folosit-o pentru a evada.

Revenind la povestea din viaţa reală, deţinutul Cai fusese condamnat la moarte în 2017 pentru traficul a 135 de kilograme de metamfetamină, conform site-ului de ştiri indonezian detik.com. O anchetă a poliţiei a descoperit 70 de kilograme de metamfetamină ascunse în echipamentele de lucru

Aceasta nu este prima evadare a lui Cai. Tot în 2017, a scăpat dintr-un centru de detenţie al poliţiei din Jakarta prin spargerea unei găuri în peretele băii. După cea mai recentă evadare, poliţiştii sunt în căutare sa, Cai fiind pe lista celor mai cautate persoane, precizează Mediafax.

×
Subiecte în articol: evadare inchisoare

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close