Antena 3 CNN Actualitate Vestea care dă fiori reci românilor. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

Vestea care dă fiori reci românilor. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

Din păcate nu vom scăpa de noul coronavirus nici anul viitor iar gravitatea acestuia nu va scădea. Declarația a fost făcută de medicul Alexandru Rafila. De altfel, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a explicat la Antena 3 ce măsuri de prevenție trebuie luate și de ce este important să ne vaccinăm în această toamnă împotriva gripei sezoniere.

Vestea care dă fiori reci românilor. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    19 Aug 2020   •   08:15

”Nu avem niciun motiv să considerăm că această boală nu va mai fi la fel de gravă în 2021 decât în măsura în care vom avea disponibil un vaccin prin care să prevenim infecția și medicamente care să fie foarte eficiente în tratarea pacienților care au fost deja infectați. 

În ceea ce privește infecția gripală, acolo sunt două lucruri. Trebuie să pregătim o capacitate de diagnostic de laborator care să permită diferențierea între cazurile cu noul coronavirus, respectiv cu virusul gripal, având în vedere că simptomatologia este asemănătoare.

Alexandru Rafila: Vaccinarea antigripală ar trebui să fie mult mai extinsă anul acesta

Și al doilea, este vorba despre vaccinarea antigripală care ar trebui să fie mult mai extinsă în acest an ca să evităm o situație foarte serioasă, care ar însemna ca o persoană să aibă infecție cu ambele tipuri de virus, ceea ce poate să pună foarte serios în pericol starea de sănătate și chiar viața acestor persoane”, a declarat Alexandru Rafila. 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close