Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis: „Un arogant care se bucură de plăcerile funcţiei”

07 Iun 2016   •   18:13
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis: „Un arogant care se bucură de plăcerile funcţiei” Foto: gov.ro

Fostul premier Victor Ponta susţine că preşedintele Klaus Iohannis se consideră superior celorlalţi români, "se bucură de plăcerile funcţiei" şi "nu îl interesează" problemele ţării.

"Întotdeauna, în ultimii ani mai ales, am criticat o anumită atitudine arogantă şi detaşată a domnului Iohannis faţă de poporul român şi de oamenii obişnuiţi. (...) Au fost alegeri duminică, a fost şi a rămas criza cu medicamentele, nu mai vorbesc de decesul bebeluşilor. La toate aceste probleme domnul Iohannis niciodată nu are nicio poziţie, ceea ce mă face să cred că de fapt nu îl interesează problemele astea. Se bucură de plăcerile funcţiei de preşedinte, dar nu ia şi atribuţiile, adică partea de muncă şi e normal să-l critic. (...) E o atitudine a domniei sale prin care se consideră superior celorlalţi români şi acţionează ca atare", a declarat marţi Victor Ponta, la Parlament.

Întrebat cum comentează poziţia şefului statului faţă de recentele alegeri, inclusiv legată de alegerea unor primari cu probleme penale, Ponta a spus că Iohannis, când a candidat în 2014, "avea o problemă în justiţie, un proces".

"Eu ştiu că domnul Iohannis, un primar cu o problemă în justiţie, avea un proces în 2014. A candidat, justiţia l-a aşteptat să câştige şi apoi şi-a rezolvat problema. Nu vi se pare totuşi cam mare ipocrizia? Sau poate nu e vorba de ipocrizie, domnul Iohannis se consideră superior tuturor celorlalţi. Faptul că el avea un proces pe rol, pe care în mod normal trebuia să îl piardă, că mulţi primari l-au pierdut, toţi din câte ştiu eu, şi totuşi a candidat, el se gândeşte că ceea ce ni se aplică nouă, muritorilor de rând, domniei sale nu i se aplică. De exemplu, noi toţi când se dă o hotărâre judecătorească definitivă o punem în executare. După cum ştiţi, domnul Iohannis tot cu casa a rămas, deşi are hotărâre judecătorească definitivă", a susţinut Ponta.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close