Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. Ce trebuie să faceţi când ajungeţi în secţia de votare. Iată procedura de vot

ALEGERI LOCALE 2016. Ce trebuie să faceţi când ajungeţi în secţia de votare. Iată procedura de vot

ALEGERI LOCALE 2016. Ce trebuie să faceţi când ajungeţi în secţia de votare. Iată procedura de vot
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Iun 2016   •   07:40

ALEGERI LOCALE 2016. Alegerile locale vin cu reguli foarte stricte.

Veți putea vota doar în orașul în care aveți domiciliul fără să mai existe secții speciale.

Și mare atenție să aveți actul de identitate valid. În cazul în care aveti buletinul expirat, doar astăzi, 5 iunie, îl puteti schimba în mai puțin de două ore.

Autoritățile avertizează: orice tentativă de fraudă poate aduce dosar penal și chiar pedeapsa cu închisoarea.

ALEGERI LOCALE 2016. Ca să votaţi aveţi nevoie doar de actul de identitate, care trebuie să fie valabil. Pot vota toţi cetăţenii ţării care au 18 ani, dar şi cetăţenii Uniunii Europene, dacă au domiciliul sau reşedinţa în România. Puteţi vota doar la secţia de care aparţineţi.

„Alegerile locale sunt alegerile la care alegătorii votează practic acolo unde au domiciliul sau reşedinţa declarată”, declară Marian Muhuleț, vicepreședinte AEP.

Cu alte cuvinte dacă sunteţi în vacanţă sau în vizită în alt oraş, nu veţi putea să votaţi. Nu vor exista secţii speciale nicăieri. Votaţi doar în localitatea în care locuiţi, la secţia de vot de care aparţineţi.

Ce trebuie să faceţi când ajungeţi în secţie?

Prezentați actul de identitate operatorului de calculator din secţie. Operatorul verifică actul şi dacă sunteți în lista autorităţii permanente.

Înainte de a intra în cabina de vot, vă asigurați că pe spatele buletinului de vot este aplicată ştampila secţiei de votare. ATENŢIE! Dacă ștampila lipseşte, votul va fi declarat nul.

Veţi primi trei buletine de vot sau patru dacă locuiţi în Bucureşti. Unul pe care sunt candidaţii la primărie, altul cu lista de consilieri locali şi unul cu lista de consilieri judeţeni. Pentru Capitală, vorbim de buletinul candidaţilor la primăria Generală, cel al candidaţilor pentru sectoare, unul cu lista consilierilor locali şi un altul cu lista consilierilor generali.

ALEGERI LOCALE 2016. Mare atenţie, ştampila trebuie pusă doar în interiorul patrulaterului unde este scris numele candidatului dorit.

După ce ați votat, restituiți ştampila și veți primi înapoi cartea de identitate.

Puteţi vota o singură dată, altfel aţi putea ajunge după gratii.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close