Antena 3 CNN Life Oameni ”Când am ajuns în spital, mi s-a spus că mai am o zi până să orbesc” - Ce pastile luase de fapt fata! Atenție, ți se poate întâmpla și ție!

”Când am ajuns în spital, mi s-a spus că mai am o zi până să orbesc” - Ce pastile luase de fapt fata! Atenție, ți se poate întâmpla și ție!

Emma O’Mahoney, din Indiana, SUA, a fost la un pas de a orbi din cauza medicamentelor care le lua pentru acnee. Un medic i-a prescris fetei de 15 ani, un medicament folosit foarte des pentru a trata acneea. Acesta este un antibiotic, care poate fi întrebuințat și pentru erupții și infecții ale pielii sau boli cu transmitere sexuală. Efectele secundare includ dureri de cap, stări de greață și sensibilitate la lumină. 

După doi ani, Emma a început să observe probleme de sănătate, care inițial nu păreau legate de pastilele pentru tratarea acneei, întrucât nu erau regăsite în efectele secundare comune. Spatele a început să o doară, și auzea un țiuit constant în ureche, iar apoi, vederea a început să i se încețoșeze. În acel moment, a știut că situația este gravă, și a consultat un doctor. După nenumărate teste, tânără a fost diagnosticată cu hipertensiunea intracraniană, condiție care se se întâmplă din cauza "presiunii ridicate în spațiile care inconjoară creierul și măduva spinării". 

Medicamentele pe care le lua au cauzat un exces de fluid în creierul ei, care a dus la umflarea nervului optic, și pierderea parțială a vederii. Aceasta povestește momentul terifiant care i-a schimbat viața:„Cand am ajuns în spital, mi s-a spus că mai am o zi până să orbesc”. 

Acum, la un an după momentul îngrozitor, operații multiple și medicamente, Emma a rămas cu lipsa viziunii periferice, câteva puncte în care nu poate să vadă, precum partea de jos a ochiului stâng, și lipsă vedereii în întuneric.  

Chiar dacă are doar 19 ani, tânără rămâne optimistă, și a învățat să își accepte atât vederea problematică, cât și acneea, de care înainte era rușinata.  

 

 

Sursă: The Independent 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș