Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, anunț despre situația alarmantă privind inundaţiile din ţară

Raed Arafat, anunț despre situația alarmantă privind inundaţiile din ţară

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri, referindu-se la inundaţiile din ţară, că situaţia "cea mai sensibilă", care se află însă în curs de rezolvare, este în localitatea Gătaia din judeţul Timiş.

"Situaţia cea mai sensibilă pe care încă o mai avem în curs şi este pe cale de finalizare este cea de la Gătaia, unde peste o sută de pompieri intervin cu mijloace din trei judeţe. Acolo suntem sub incidenţa de cod roşu care a fost prelungit. Situaţia, în mare, este sub control", a afirmat Arafat, într-o conferinţă de presă.

El a spus că în localitate digul a fost înălţat şi astfel s-au limitat efectele inundaţiilor.

"Există echipe şi personal suficient în cazul în care mai apare ceva", a mai afirmat secretarul de stat în MAI.

Şeful Inspectorului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Flaviu Chiscop, a menţionat că miercuri după-amiaza erau în derulare 49 de intervenţii.

"Acum 30 de minute, peste 49 de intervenţii la solicitare erau în derulare. Aveam în aşteptare până la 90 - 100 de solicitări pentru intervenţii la inundaţii", a spus Chiscop, care a precizat că toate forţele IGSU se află în teren şi acţionează pentru evacuarea apelor din imobilele inundate.

Inspectorul şef al IGSU Bucureşti-Ilfov a precizat că se acţionează cu peste 80 de motopompe, dintre acestea 50 transportabile şi 30 remorcabile, dar şi cu autospecialele din dotare.

Subiecte în articol: inundatii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB