Antena 3 CNN Life Oameni Și-a chemat prietenii la o petrecere. Ce a făcut tânăra după câteva săptămâni. „Nu sunt reguli. Purtaţi ce doriţi, dansaţi, cântaţi, dar nu plângeţi în faţa mea”

Și-a chemat prietenii la o petrecere. Ce a făcut tânăra după câteva săptămâni. „Nu sunt reguli. Purtaţi ce doriţi, dansaţi, cântaţi, dar nu plângeţi în faţa mea”

Betsy Davis este din California și suferea de scleroză laterală amiotrofică (SLA). Boala este una incurabilă și se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului și măduvei spinării. Pentru că era în faza terminală a bolii și nu mai suporta durerile, femeia a avut dreptul, conform Legii privind moartea asistată, să ia o doză de medicamente letală. Înainte de aceasta însă ea a organizat o petrecere pentru apropiații și prietenii săi, rugându-I să nu plângă de față cu ea, scrie The Guardian, potrivit e-sanatate.md.

La începutul lunii iulie, Betsy Davis a trimis prin poșta electronică o invitație către rudele și prietenii săi. "Dragi participanţi la renaştere, sunteţi foarte curajoşi pentru a mă acompania pe acest ultim drum. Nu sunt reguli. Purtaţi ce doriţi voi, vorbiţi liber, dansaţi, cântaţi, dar nu plângeţi în faţa mea. Aceasta e, de fapt, singura regulă", a scris Betsy pe invitaţii.

„Pentru mine și pentru toți cei care au fost la petrecere a fost dificil. Însă nu am ezitat nicio clipă să nu mergem”, a declarat Niels Alpert, un cineast de la New York City. Peste 30 de oameni au venit la petrecere, în casa de munte a artistei, în orașul California Ojai.

Prietenii s-au adunat în weekend, au făcut poze și și-au luat adio de la ea. Betsy Davis s-a stins din viață peste o lună, după ce în California a intrat în vigoare legea privind moartea asistată, care le oferă bolnavilor în fază terminală posibilitatea de a alege cum vor să moară.

 

Subiecte în articol: boala
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Noua fabrică din România care se deschide după Paște