Antena 3 CNN Alegeri europarlamentare 2024 Un strănepot al lui Napoleon Bonaparte candidează la alegerile europarlamentare

Un strănepot al lui Napoleon Bonaparte candidează la alegerile europarlamentare

Strănepotul îndepărtat al lui Napoleon I din Franța, Joachim Murat, prințul de Ponte Corvo, în vârstă de 50 de ani, va candida la alegerile europarlamentare.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Joachim Murat este un descendent al mareșalului Imperiului și regelui de Napoli cu același nume, Joachim Murat (1767-1815). Strămoșul actualului politician a fost unul dintre generalii alături de care Napoleon Bonaparte a purtat campaniile din Italia și Egipt. 

Joachim Murat, născut în La Bastide-Fortuniere, a fost cumnatul împăratului Napoleon I prin căsătoria cu sora acestuia, Caroline Bonaparte.

Joachim Murat s-a căsătorit în 1800 cu una dintre surorile lui Bonaparte, Caroline. După încoronarea lui Napoleon ca împărat, Murat a fost desemnat mareșal al Imperiului.

Descendentul său, tot cu numele se Joachim, se va afla pe poziţia a treia pe lista partidului "Noi Poporul", condus  de Georges Kuzmanovic. Georges Kuzmanovic a fost purtător de cuvânt al La France Insoumise (Franţa Nesupusă, extrema stângă), un partid francez pe care l-a părăsit în 2018 pentru a fonda mișcarea „Republique Souveraine” (Republica Suverană).

"Este timpul să dăm puterea înapoi naţiunilor şi popoarelor, în faţa unei birocraţii europene opresive şi a unei elite politice care a trădat principiile fundamentale ale democraţiei, suveranităţii şi libertăţii", a declarat politicianul Joachim Murat. 

Subiecte în articol: alegeri europarlamentare 2024 Napoleon
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben