Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Beatrice Mahler: Există o scădere a mediei de vârstă la persoanele internate cu COVID-19, pacienți nevaccinați

Dr. Beatrice Mahler: Există o scădere a mediei de vârstă la persoanele internate cu COVID-19, pacienți nevaccinați

Managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat duminică la Antena 3 că pacienții care se infectează cu COVID-19 și ajung să aibă nevoie de internare sunt din ce în ce mai tineri.

Dr. Beatrice Mahler: Există o scădere a mediei de vârstă la persoanele internate cu COVID-19, pacienți nevaccinați
de Mia Lungu    |    14 Mar 2021   •   12:21

Conform ultimelor informații oficiale, există mai puțin de 50 de locuri libere la ATI, în toată țara, iar datele se schimbă de la o ora la alta.La Institutul Marius Nasta din Capitală, nu mai există niciun loc liber încă de pe 8 martie.

"Este o presiune la internare atât pentru pacientul COVID dar și pentru pacientul cu boală cronică.", a precizat  Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

"Încă nu am ajuns la momentul în care să transferăm pacienți. De regulă, reușim să găsim soluții în spitalele pe care le avem în București. 

Aș aduce aminte de mobilizarea populației din toamna. Atunci când s-a solicitat populației să respecte reguli, ele au fost respectate, numărul de cazuri nu a mai crescut și ulterior a reușit să scadă.

Sper și în acest moment să mergem în această direcție. Această creștere să reușim împreună să o plafonăm. Vrem cu toții să avem cât mai puțini pacienți cu COVID și cât mai puțini cu forme severe în spitale.

Se simte o scădere a mediei de vârstă la persoanele internate. Forme severe și moderate. Pacienți care sunt nevaccinați. Dar continuând campania de vaccinare și respectând reguli vom reuși să depășim acest moment care azi e sensibil și dificil."

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close