Antena 3 CNN Coronavirus Ce se va întâmpla în noul an școlar? Ministrul Sănătății vine cu detalii de ultim moment

Ce se va întâmpla în noul an școlar? Ministrul Sănătății vine cu detalii de ultim moment

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat asigurări că în aceste luni de vară va fi gestionată fiecare etapă referitoare la pandemie pentru a ști ce măsuri se vor lua în septembrie, când va începe noul an școlar.

Ce se va întâmpla în noul an școlar? Ministrul Sănătății vine cu detalii de ultim moment
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    06 Iul 2020   •   23:06

„Ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, și aproape de septembrie vom vedea care e situația. La sfârșitul lunii august vom ști ce vom face în septembrie”, a afirmat Nelu Tătaru la Digi 24.

Ministrul îi sfătuiește pe toți românii să fie precauți pentru că există încă „o cocoașă a acestui moment pandemic”.

Întrebat dacă am putea asista la o închidere a teraselor, Tătaru a spus doar că ar putea fi amânate anumite deschideri programate.

„Am putea amâna anumite deschideri programate. Există județe cu câte o mie de cazuri sau mai mult, care au o transmitere comunitară mai accentuată ca altele”, a spus el.

În privința sistemului medical și cum fac față cadrele medicale la numărul mare de cazuri de coronavirus, ministrul a explicat că situația este sub control.

„La început unii s-au temut și situația a fost gestionată. Acum am luat-o de la capăt. Marea parte rămâne angrenată, multe mesaje ne spun unde e răbdarea pe care am avut-o. Le explicăm celor de la horeca, le-am spus că nu toți trebuie să plătim pentru cei care nu respectă regulile. Sunt oarecum dezamăgit de o parte a populației, pe care nu o vedeam atât de vitează în martie-aprilie. Ajunseserăm la o transmitere de 0,6-0,7. Amânarea relaxării de la 1 iulie e un semnal pentru toată lumea. Dacă nu se gândesc la guvern și corp medical, vom ajunge ca sănătatea acestui popor să fie pusă în pericol”, a mai spus ministrul Sănătății.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close