Antena 3 CNN Coronavirus China anunță cel mai mare număr de infectări zilnice din ianuarie

China anunță cel mai mare număr de infectări zilnice din ianuarie

China anunță marți cel mai mare număr de cazuri zilnice COVID-19 din ianuarie încoace. Creșterea este cauzată de cazuri aduse din Myanmarul.

China anunță cel mai mare număr de infectări zilnice din ianuarie
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    20 Iul 2021   •   15:14

Alertă în China din cauza situației epidemiologice. S-a înregistrat un record de cazuri zilnice, din ianuarie și până în prezent, potrivit presei internaționale.

Numărul de infectări a crescut semnificativ la granița cu Myanmar, țară afectată serios de coronavirus. Este cel mai mare număr de cazuri de la finalul lunii ianuarie și până acum.

hina continentală a înregistrat 65 de cazuri noi confirmate pentru 19 iulie, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate. Este cifra cea mai mare din 30 ianuarie, când au fost raportate 92 de cazuri noi.

Infecțiile „importate” reprezintă majoritatea noilor cazuri. Yunnan a raportat 41 de cazuri noi provenind din străinătate, respectiv chinezi reveniți recent din Myanmar.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că intensifică eforturile pentru a combate o „creștere alarmantă” a infecțiilor în Myanmar. Țara a înregistrat luni un record de 281 de decese asociate COVID-19 și 5.189 de noi infecții.

Problemele din Yunnan au început pe 4 iulie și s-au concentrat în două orașe mici de la granița Chinei cu Myanmar, Ruili și Longchuan.

Ruili, luptându-se cu cel de-al patrulea focar de când a început pandemia, a raportat șapte noi cazuri cu transmitere locală pentru 19 iulie, în timp ce Longchuan a avut unul.

Vice-guvernatorul Yunnan, Zong Guoying, a promis să înființeze o „fortăreață de fier” pentru a opri transmiterea virusului.

În prefectura Xishuangbanna, care are și o frontieră lungă cu Myanmar, poliția a înființat puncte de control pe toate drumurile pentru a inspecta traficul.

Călătoriile în afara centrului urban al orașului Xishuangbanna, Jinghong, au fost descurajate și au fost necesare permise speciale pentru a intra în orașele vecine Lincang și Puer, precum și Ruili.

Numărul total de cazuri COVID-19 din China a ajuns acum la 92.342, cu decese neschimbate la 4.636.

 

×
Subiecte în articol: China COVID-19 infectări coronavirus
Parteneri
Horoscop 1 octombrie 2023. Gemenii primesc bani
x close