Copil infectat de două ori cu noul coronavirus. Mihai și-a petrecut sărbătorile de iarnă în spital, la fel și ziua de naștere

de Silvia Țigănilă    |    12 Ian 2021   •   10:20
Copil infectat de două ori cu noul coronavirus. Mihai și-a petrecut sărbătorile de iarnă în spital, la fel și ziua de naștere Hepta

Un copil din România s-a infectat de două ori cu noul coronavirus. Mihai are și o boală autoimună care-i complică starea de sănătate și nici nu se poate vaccina.

Un adolescent de 17 ani este pentru a doua oară internat cu COVID-19. Prima dată s-a infectat anul trecut, la începutul lunii noiembrie. A fost internat, s-a vindecat și s-a întors din nou pozitiv în decembrie. Mihai are și o boală autoimună care-i complică starea de sănătate.

”Acum mă simt mai bine, mult mai bine. Prima oară când am venit, mă simțeam foarte rău, eram foarte amețit, nu mă simțeam bine deloc și aveam o stare foarte proastă, dar acum, fiind sub tratament, mă simt mult mai bine și sper să fiu bine. Aștept să plec acasă, dar până nu mă fac bine, nu vreau să plec”, a spus băiatul, potrivit Digi 24.

În România, aproape 40.000 de copii s-au infectat până acum cu noul coronavirus

”Este o boală imprevizibilă, acum pari să fii bine, după care apar recăderi, iar la el cred că acest lucru s-a produs. Am constatat acasă a doua zi că îi lipseau gustul și mirosul și i-am menționat acest lucru doamnei doctor, au apărut și niște dureri foarte puternice în zona sternului. Atunci doamna doctor s-a gândit să-i repete testul și s-a repozitivat”, a povestit mama.

Marinela Militaru urmează să se vaccineze, însă fiul ei, Mihai, internat acum la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Capitală, nu va putea, deoarece corpul lui nu se apară de boală și nu produce anticorpi. 

Mama: ”Nu vrem să ajungă niciun copil în situația noastră, niciodată!”

La Spitalul „Victor Gomoiu” au fost tratați, de la începutul epidemiei și până în prezent, aproximativ 50 de copii cu COVID-19 și alți 50 cu sindrom post-COVID.

Coronavirus în România, 11 ianuarie 2021. Doar 7.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 11 ianuarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Până luni, 11 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 673.271 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19). 600.710 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.987 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 399 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până luni, 16.725 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citiți și: Prima tranșă de vaccinuri Moderna ajunge mâine în România

Parteneri
x close