Antena 3 CNN Coronavirus Cum a ajuns să crească numărul de cazuri de COVID în cea mai vaccinată țară din lume

Cum a ajuns să crească numărul de cazuri de COVID în cea mai vaccinată țară din lume

Israelul este țara cu cea mai mare rată de vaccinare a populației dar, în ultima perioadă a înregistrat creșteri ale numărului de infectări zilnice, până la aproximativ 1200 de cazuri, crescând, de asemenea și numărul persoanelor aflate în stare gravă.

Cum a ajuns să crească numărul de cazuri de COVID în cea mai vaccinată țară din lume
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2021   •   17:57

Principalele motive ale creșterii numărului de infectări zilnice ar putea fi călătoriile în străinătate, incluziv în zonele roșii, persoanele care nu respectă măsurile de izolare, dar și scăderea nivelului de anticorpi în rândul populației deja imunizare, conform Digi24.

Israelul și-a redeschis economia primăvara aceasta și a renunțat la totalitatea restricțiilor anti-COVID, după care acesta a început să impună din nou, măsuri de protecție, cum ar fi purtatul măștii în interior și în transportul în comun.

În urma creșterii numărului cazurilor provocate de tulpina Delta, autoritățile israeliene iau în considerare aplicarea unor reguli care să restricționeze accesul populației în anumite spații publice, având acces doar persoanele vaccinate.

„Va trebui să ne gândim la o a treia doză de vaccin, deja în Israel s-a început administrarea unei a treia doze, deocamdată în cazul celor cu transplanturi, dar se preconizează să primească și pacienții cu cancer”, a spus medicul Herman Berkovits, pentru Digi24.

În Israel peste 60% din populație s-a vaccinat, adică aproximativ 11 milioane de persoane. Alte 10% dintre persoane au trecut deja prin boală, astfel, teoretic 70% din populație ar fi protejată împotriva COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: Israel Creste cazuri
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close