Antena 3 CNN Coronavirus Predicţii sumbre de la dr. Ştefan: "Riscurile pandemice se pot dubla de Sărbători, avem şi 1 Mai şi Paştele"

Predicţii sumbre de la dr. Ştefan: "Riscurile pandemice se pot dubla de Sărbători, avem şi 1 Mai şi Paştele"

Riscurile pandemice se pot dubla în următoarea perioadă, având în vedere că urmează 1 Mai şi Paştele, iar românii obişnuiesc să petreacă, atenţionează medicii specialişti.

Predicţii sumbre de la dr. Ştefan: "Riscurile pandemice se pot dubla de Sărbători, avem şi 1 Mai şi Paştele"
Sursa foto: scumc.ro
de Georgiana Adam    |    17 Apr 2021   •   09:42

"Eu nu îndrăznesc să fac predicţii pe termen lung, dar anul acesta 1 Mai coincide cu Paştele şi riscurile pandemice se pot dubla, pentru că virusul nu ia vacanţă şi ne poate sancţiona", a atras atenţia dr. Ion Ştefan, de la Spitalul Militar, sâmbătă, la Antena 3.

Întrebat ce vom face dacă cresc îmbolnăvirile după sărbători, având în vedere că spitalele sunt deja pline, medicul infecţionist a răspuns: "sunt convins că toate spitalele sunt pregătite pentru acest eveniment, e temerea noastră a tuuror şi trebuie să încercăm să suplimentăm numărul de paturi la ATI sau echipele de gardă".

Cât priveşte recomandările pentru noaptea de Înviere, pentru a ne proteja de virus, e bine să punem accent pe respectarea măsurilor de protecţie.

"Faptul că măsurile epidemiologice sunt mai relaxate pentru această perioadă nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Trebuie să se evite aglomeraţiile si sunt convins că se vor lua şi măsuri suplimentare, ca mărirea numărului de mijloace de transport şi limitarea persoanelor în magazine", a precizat şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Militar Centraldin Bucureşti, dr. Ion Ştefan.
 

×
Subiecte în articol: Ion Stefan
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close