Antena 3 CNN Coronavirus E haos la Institutul „Marius Nasta”. Cazurile de COVID s-au triplat! ”Avem un singur epidemiolog”

E haos la Institutul „Marius Nasta”. Cazurile de COVID s-au triplat! ”Avem un singur epidemiolog”

E deficit de personal la Institutul „Marius Nasta” din Capitală. Institutul are un singur medic epidemiolog, iar cazurile de COVID-19 s-au triplat.

E haos la Institutul „Marius Nasta”. Cazurile de COVID s-au triplat! ”Avem un singur epidemiolog”
Sursa foto: Hepta
31 Iul 2020   •   18:20

Institutul „Marius Nasta” din Capitală are un singur medic epidemiolog. Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, susține că presiunea pe compartimentul COVID este destul de mare. ”Este un deficit de personal dacă vorbim de secţia ATI. În Institut avem un singur epidemiolog, ar fi foarte bine să fie mai mulţi, e nevoie tot mai multă de prezenţa acestor specialişti care pot să ordoneze şi să ajute întregul circuit al pacientului”, a spus Beatrice Mahler.

La rândul său, preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, a declarat că la ATI nu există niciun caz programat, toate sunt mari urgenţe, pacienţi în suferinţă majoră, aflaţi în pericol de moarte şi care trebuie internaţi ”atunci când necazul vine”.

În Capitală sunt, în total, 45 de unităţi sanitare.

Aproape 1.300 de cazuri noi de coronavirus în România! 39 de decese și 409 persoane internate la Terapie Intensivă

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 2.343 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citiți și:

Un nou județ impune obligativitatea măștii de protecție în aer liber. De când va fi valabilă această decizie

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Marius Nasta
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close