Antena 3 CNN Coronavirus Gabriela Firea: Nimeni nu a închis biserica, în niciun război

Gabriela Firea: Nimeni nu a închis biserica, în niciun război

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea reclamă faptul că autorităţile au interzis pelerinajele în loc să organizeze circuite.

Gabriela Firea: Nimeni nu a închis biserica, în niciun război
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    29 Noi 2020   •   14:40

”Cu adevărat, trebuie să avem grijă în această, perioadă de sănătatea noastră. Cu adevărat, nu mai putem să spunem că nu se întâmplă nimic şi să mergem cu miile în pelerinaje sau cum a fost ieri (sâmbătă - n.red.) la Prislop, pentru Sfântul Părinte Arsenie Boca. Dar asta nu înseamnă că trebuie să interzicem credinţa.(...)

Normal era ca autoritatea locală, împreună cu biserica, să organizeze circuite, să le explice enoriaşilor să păstreze distanţa, să folosească masa de protecţia şi astfel puteau să meargă la slujbă. Aşa şi cu situaţia de mâine, cu Sfântul Andrei, nu este normal să acceptăm faptul că trăim într-o ţară în care este interzisă credinţa”, afirmă fostul primar al Capitalei.

”Nimeni nu a închis biserica, în niciun război. Prin urmare, niciun război sanitar nu poate fi o justificare pentru închiderea bisericilor.

Soluţia este organizarea, buna organizare, pe care noi garantăm dacă vom reuşi să avem un număr suficient de parlamentari astfel încât în jurul PSD să fie alcătuită majoritatea parlamentară şi să putem să mergem la Palatul Cotroceni cu o formulă de guvernare”, a mai spus liderul social-democrat.

Citiți și: Gabriela Firea: ”Am stabilit să uzăm de toate căile legale prin care să determinăm guvernul să se țină de cuvânt!”

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea biserici coronavirus
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close