Antena 3 CNN Coronavirus Îngrijorător! Managerul Institutului Marius Nasta: ”Avem zeci de pacienți cu afectare pulmonară severă după ce s-au vindecat de COVID-19, care au nevoie de internare”

Îngrijorător! Managerul Institutului Marius Nasta: ”Avem zeci de pacienți cu afectare pulmonară severă după ce s-au vindecat de COVID-19, care au nevoie de internare”

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucuești face declarații îngrijorătoare. Zeci de pacienți care s-au vindecat de COVID-19 sunt acum în spital din cauza afectării pulmonare. Se pare că aceștia au nevoie de un medic care să îi ajute să își revină complet, tratament care nu se poate face acasă.

Îngrijorător! Managerul Institutului Marius Nasta: ”Avem zeci de pacienți cu afectare pulmonară severă după ce s-au vindecat de COVID-19, care au nevoie de internare”
de Andreea Cigolea    |    22 Sep 2020   •   10:30

"La Marius Nasta avem în acest moment peste 80 de pacienți post-COVID care au nevoie de evaluare și de asistență într-o formă de internare continuă, ceea ce înseamnă că au o formă severă de afectare pulmonară, după ce s-au vindecat de COVID. Ei au nevoie de medicul pneumolog la patul lor, de cunoștințele pe care le are acesta și de metodele de tratament din pneumologie", a explicat Beatrice Mahler pentru HotNews.

"Vine valul 2, nu o să fie bine deloc"

"Este îngrijorător, pentru că vine sigur valul 2, iar noi, România, pornim de pe o poziție 'fruntașă'. Avem deja un număr de cazuri, iar dacă peste acest număr de cazuri vine valul 2, nu o să ne fie deloc bine. Va fi o perioadă grea, așa mă aștept, dar trebuie să ne organizăm. Și va trebui să găsim soluțiile cele mai bune pentru pacientul care are cu adevărat nevoie de un pat de spital", mai spune medicul.

"Dacă la 50 de ani faci o formă severă, înseamnă o modificare a calității vieții pe termen lung"

"Spre exemplu, dacă la 50 de ani faci o formă severă de boală, mie mi se pare devreme. Pentru că o formă severă de boală la 50 de ani înseamnă sechele după, înseamnă o modificare a calității vieții pe termen lung. Eu cred că trebuie privit cu maximă seriozitate la pacienții care fac forme grave de COVID și se încadrează în intervalul de vârstă 40-60 de ani. Din punctul meu de vedere, este o perioadă a vieții care ar trebui să fie de om activ, nu de om bolnav" a mai adăugat medicul.

×
Subiecte în articol: Marius Nasta Beatrice Mahler
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close