Antena 3 CNN Coronavirus Japonia va arunca milioane de doze de vaccin Pfizer, pentru că nu are seringile potrivite

Japonia va arunca milioane de doze de vaccin Pfizer, pentru că nu are seringile potrivite

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer, dar nu are suficiente seringi care pot extrage șase doze din fiecare flacon.

Japonia va arunca milioane de doze de vaccin Pfizer, pentru că nu are seringile potrivite
de Andreea Cigolea    |    10 Feb 2021   •   10:40

Seringile standard utilizate în Japonia nu pot extrage a șasea și ultima doză din fiecare flacon, potrivit ministrului sănătății, Norihisa Tamura.

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer - suficiente pentru 72 de milioane de oameni - presupunând că fiecare flacon conține șase doze.

Dar lipsa seringilor cu „spațiu mort” redus va forța personalul medical să utilizeze seringi standard care sunt capabile să extragă doar cinci doze dintr-un flacom, pentru 60 de milioane oameni.

"Seringile folosite în Japonia pot extrage doar cinci doze", a spus Tamura, potrivit agenției de știri Kyodo. „Vom folosi toate seringile pe care le avem și care pot extrage șase doze, dar, desigur, nu va fi suficient.”

Guvernul solicită producătorilor de echipamente medicale să crească producția de seringi specializate.

Statele Unite și țările Uniunii Europene, același deficit

Japonia nu este singură țară cu această problemă. Statele Unite și țările Uniunii Europene au raportat, de asemenea, un deficit de seringi pentru șase doze, ceea ce înseamnă că există o concurență puternică pentru aprovizionare.

Un oficial japonez al ministerului sănătății a declarat pentru Jiji Press: ”Când s-a încheiat contractul, nu eram absolut siguri că un flacon ar putea fi folosit pentru șase doze. Nu putem nega că ne-am mișcat încet pentru a confirma acest lucru".

Când Japonia își va începe programul de imunizare anti-Covid la jumătatea lunii februarie - cu câteva luni mai târziu decât multe alte economii dezvoltate - lucrătorii din domeniul sănătății care administrează vaccinul nu vor mai avea de ales decât să arunce a șasea și ultima doză.

Japonia va începe prin inocularea a 10.000 până la 20.000 de lucrători medicali din prima linie, a căror stare va fi atent monitorizată pentru orice efect secundar, urmată de alți 3,7 milioane de lucrători medicali de la jumătatea lunii martie.

Se preconizează că vaccinarea a 36 de milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani va începe la începutul lunii aprilie.

×
Subiecte în articol: japonia coronavirus Pfizer
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
x close