Antena 3 Coronavirus Malaezia trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte numărul de infectări cu COVID-19 în rândul copiilor

Malaezia trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte numărul de infectări cu COVID-19 în rândul copiilor

de Alexandra Ionescu    |    04 Iun 2021   •   12:09
Malaezia trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte numărul de infectări cu COVID-19 în rândul copiilor
Sursa foto: Getty Images

Autorităţile sanitare din Malaezia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul în creştere de decese şi cazuri severe de COVID-19 cărora le sunt victime copii.

Prim-ministrul Muhyiddin Yassin a declarat un "lockdown total" în perioada 1-14 iunie, după o propagare mai accelerată a coronavirusului în ultimele săptămâni, despre care guvernul afirmă că ar putea fi legată de variante mai contagioase.

În primele cinci luni ale anului, în Malaezia au murit trei copii sub 5 ani infectaţi cu coronavirus, acelaşi număr înregistrat în întreg anul 2020, a indicat Noor Hisham Abdullah, director general în Ministerul Sănătăţii.

În total, 27 de copii, inclusiv 19 sub vârsta de 5 ani, au trebuit trataţi la terapie intensivă între lunile ianuarie şi mai după ce au contractat virusul, comparativ cu opt cazuri anul trecut.

Propagarea coronavirusului a fost mai accelerată în ultimele săptămâni, parţial din cauza mutațiilor mult mai contagioase ale virusului; acest lucru a pus o presiune suplimentară pe capacităţile spitalelor.

Autoritățile de la Kuala Lumpur susțin că dacă numărul de infectări va scădea după primele două săptămâni de restricții, guvernul va permite ca anumite sectoare să se redeschidă treptat în următoarea lună; apoi toate domeniile vor putea funcţiona normal.

Singapore vecin a avertizat de asemenea luna trecută că noile variante ale coronavirusului, inclusiv cea detectată prima oară în India, îi afectează mai mult pe copii decât varianta iniţială.

Luni, ministrul malaezian al sănătăţii, Adham Baba, a anunţat că un număr de 82.341 de copii au fost infectaţi cu coronavirus între ianuarie 2020 şi 30 mai 2021.

Joi, bilanţul infectărilor cu coronavirus al Malaeziei a depăşit 595.000 de cazuri, printre care 3.096 de decese, al treilea cel mai ridicat din regiune, după Indonezia şi Filipine. Cele mai multe cazuri de infectare, 9.020, au fost consemnate sâmbăta trecută, iar cele mai multe decese, 126, miercuri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close