Antena 3 CNN Coronavirus Un nou stat european cere românilor prezentarea unui test COVID-19 negativ la intrarea în țară

Un nou stat european cere românilor prezentarea unui test COVID-19 negativ la intrarea în țară

Persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele portocalii, inclusiv România, trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Un nou stat european cere românilor prezentarea unui test COVID-19 negativ la intrarea în țară
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    14 Dec 2020   •   12:40

Autoritățile malteze au revizuit condițiile de intrare în Republica Malta, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19. Conform noilor condiții, intrate în vigoare la data de 13 decembrie 2020, România a fost inclusă pe lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, anunță MAE.

Începând cu data de 13 decembrie, persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat. MAE recomandă ca documentul care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2 să fie redactat în limba engleză, având în vedere că autoritățile malteze nu au precizat informații suplimentare cu privire la acest aspect.

Malta include România în lista statelor cu cod portocaliu

În situația neprezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, persoanele care sosesc din state/zone cu cod portocaliu au obligația fie de a efectua un test la momentul intrării în Republica Malta, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea de către persoana în cauză a costurilor aferente testării sau carantinării, după caz.

Sunt exceptate de la măsura prezentării testului PCR persoanele care dețin un document de identitate maltez și cele care au rezidența pe teritoriul maltez.

gică al Guvernului a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România.

Coronavirus în România, 13 decembrie 2020. Cifre surpriză pentru weekend

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 121 de decese, 4.435 de persoane infectate cu COVID, în timp ce la ATI sunt internate 1.289 de persoane.

Până duminică, pe teritoriul României au fost confirmate 556.335 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 457.360 de pacienți au fost declarați vindecați.

Coronavirus în România. 13.385 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Subiecte în articol: Malta coronavirus
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close