Antena 3 CNN Coronavirus Pericol uriaș pentru asimptomatici. Șefa Institutului „Marius Nasta”: Aproape 50% dezvoltă aceste probleme!

Pericol uriaș pentru asimptomatici. Șefa Institutului „Marius Nasta”: Aproape 50% dezvoltă aceste probleme!

Managerul Institutului Naţional de Pneumologie ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a avertizat joi seară, asupra pericolului evoluției foarte rapide a bolii la bolnavii asimptomatici.

Pericol uriaș pentru asimptomatici. Șefa Institutului „Marius Nasta”: Aproape 50% dezvoltă aceste probleme!
Sursa foto: Pixabay.com
24 Iul 2020   •   13:40

”Acum s-au externat cinci pacienți, iar locurile vor fi ocupate în următoarea oră. Nu am avut niciodată această situație de când a început pandemia. Din datele de până acum, nu cred că se va termina prea repede și nici prea bine”, a afirmat dr. Mahler.

Apar probleme serioase la plămâni

Studii recente pe grupuri de pacienți asimptomatici arată că la aproape jumătate dintre ei apar probleme serioase la plămâni, care pot evolua foarte rapid în agravarea stării pacientului. 

”Ar trebui să fie obligatorie scanarea plămânilor. S-au făcut studii pe grupuri mici de pacienți asimptomatici sau cu simptome ușoare și s-a constatat că la jumătate dintre ei apar modificări imagistice.

Sunt aparent asimptomatici, dar pot avea o evoluție fulminantă, care duce la terapie intensivă sau chiar la deces”, a mai declarat dr. Beatrice Mahler la Digi24.

Citiți și: Tudor Ciuhodaru, acuzații grave: ”Testează cât vor ei, raportează ce vor ei!”

Tusea, febra și dificultățile de respirație sunt principalele simptome ale noului coronavirus. Pe lângă acestea însă, de la începutul evoluției bolii, s-au evidențiat și alte simptome, nu atât de grave, dar care ne pot ajuta însă să ne dăm seama din timp că suntem infectați.

Cum îmi dau seama că sunt infectat cu coronavirus? Ce trebuie să fac dacă am simptome

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, printre simptome se mai pot enumera frisoanele, durerile musculare, oboseala și durerile în gât. Dacă dumneavoastră sau vreunul dintre membrii familiei dumneavoastră prezentați astfel de simptome, rămâneți acasă pentru a evita răspândirea virusului. 

În medie, simptomele încep să apară la aproximativ 5 zile după contractarea virusului.

A fost nou record de infectări cu COVID-19 în România.

Un nou record de infectări cu coronavirus în România! Peste 1.100 de cazuri în ultimele 24 de ore

Un nou record în România în privința coronavirus. Grupul de Comunicare Stategică a anunțat joi alte 1.112 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri zilnice din țara noastră de la începutul pandemiei de coronavirus.

×
Subiecte în articol: asimptomatici Marius Nasta
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close