Antena 3 CNN Coronavirus Primii români care vor primi vaccinul anti-COVID. Anunțul făcut de dr. Alexandru Rafila

Primii români care vor primi vaccinul anti-COVID. Anunțul făcut de dr. Alexandru Rafila

Coronavirus în România. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit duminică despre românii care va avea acces mai întâi la vaccinul anti-COVID. 

Primii români care vor primi vaccinul anti-COVID. Anunțul făcut de dr. Alexandru Rafila
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    23 Aug 2020   •   17:35

Alexandru Rafila este de părere că trebuie stabilită o ordine a categoriilor de oameni care vor avea acces la vaccin. ”Există vaccinuri care probabil se vor administra într-o singură doză, există vaccinuri care se vor administra în două sau trei doze. Tipul de vaccin s-ar putea să fie diferit. Adică, de exemplu, să dăm la persoanele tinere, la copii un anumit tip de vaccin și la vârstnici putem să dăm alt tip de vaccin. Problema cu persoanele vârstnice este că nu răspund la fel la vaccinare.

Trebuie prioritizate categoriile care să aibă acces la vaccin! 

Reacția imună a unei persoane vârstnice este mai slabă decât reacția unei persoane tinere, mai ales la persoanele cu boli cronice. Or, ei constituie principala categorie care trebuie protejată împotriva acestei infecții. Și atunci o să existe probabil o prioritizare. În primul rând, trebuie prioritizate categoriile care să aibă acces la vaccin în prima fază, care sunt persoanele vârstnice, boli cronice, personal medical, personal din serviciile esențiale pentru funcționarea unei țări, după care restul populației.

S-ar putea să existe un vaccin care să fie mai eficient la bătrâni și atunci vor avea prioritate vârstnicii”, a declarat Alexandru Rafila duminică la Digi24

Norocul nostru că suntem în UE și, așa cum am primit o cantitate importantă de Remdesivir din partea UE ca să putem trata cazurile grave de infecție, probabil că același mecanism în cadrul Uniunii va funcționa și pentru vaccin”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila spune că vaccinul anti-Covid nu ar trebui să fie obligatoriu, ci opțional. 

Câte noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în România, duminică, 23 august! Cifre îngrijorătoare

Până astăzi, 23 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 78.505 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 35.287 de pacienți au fost declarați vindecați și 9.429 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 961 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close