Antena 3 Coronavirus Raed Arafat: ”Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor”

Raed Arafat: ”Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor”

de Silvia Țigănilă    |    26 Aug 2020   •   14:35
Raed Arafat: ”Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor”
Sursa foto: Hepta

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgnţă, Raed Arafat, a declarat că în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor urmează discuții în acest sens și că el nu poate recomanda deschiderea acestora.

Urmează discuții în acest sens. Ele nu se iau de o persoană singură. Se discută în cadrul Grupului tehnico-științific, la nivel de experți, specialiști. Nu e vorba doar de aspecte medicale, de aici nu mă pronunț până nu se termină discuțiile și avem concuziile finale. 

Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele. Nu poate fi o recomandare. Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile.

Arafat: Risc zero nu există!

Apoi e iar la atitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim. Încă sunt discuții, urmează să se ia o decizie finală. Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta cu cel mai mic risc posibil. Nu vreau să intru în subiect și să dăm drumul la speculații și, în final, să ne trezim că e așa sau altfel”, a declarat Raed Arafat la B1 TV.

Şeful Executivului a precizat luni că cel mai probabil de la 1 septembrie ar putea fi deschise restaurantele, dar în anumite condiţii.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close