Antena 3 CNN Coronavirus România nu are suficienți medici epidemiologi! Secția ATI COVID de la Institutul "Marius Nasta", la capacitate maximă

România nu are suficienți medici epidemiologi! Secția ATI COVID de la Institutul "Marius Nasta", la capacitate maximă

România traversează acum cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei. Avem doar 140 de medici epidemiologi în toată țara!

România nu are suficienți medici epidemiologi! Secția ATI COVID de la Institutul "Marius Nasta", la capacitate maximă
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    08 Noi 2020   •   10:50

Cu 10.000 de cazuri pe zi, situația pare să fie scăpată de sub control iar viitorul este sumbru.

Avem doar 140 de medici epidemiologi în toată țara, iar lipsa personalului medical devine o criză acută. Crește îngrijorarea și în privința copiilor la care se constată o explozie de infectări, chiar dacă școlile sunt închise.

Avertisment dur de la Institutul de Sănătate. Care este situația actuală în criza COVID-19

Secția de terapie intensivă COVID de la Institutul Marius Nasta e la capacitate maximă, declară managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler.

România nu are suficienți medici!

Fiecare pat care poate fi oferit unui pacient în stare foarte gravă este oferit în primele minute. O mare problemă însă în acest moment o reprezintă locurile din secția COVID unde în acest moment capacitatea de internare a fost depășită. Avem pacienți internați peste numărul de paturi astfel încât începând de ieri am început să organizăm secția și să punem paturi în zonele în care până acum erau alte spații destinate activității medicale, nu saloane.

Trebuie să eficientizăm oricare spațiu, pentru că numărul de pacienți care vin de la domiciliu către Institutul Marius Nasta este în creștere și pacienții au nevoie de oxigen în momentul în care ajung”, a spus Beatrice Mahler, duminică, la Antena 3.

Managerul Institutului ”Marius Nasta”: Avem pacienți internați peste numărul de paturi 

Această organizare a spațiilor am făcut-o pentru a oferi asistență pacienților care vin de la domiciliu cu mașina personală, cu stare generală gravă și care nu pot fi trimiși în altă parte. Practic, în acest moment este extrem de dificil în momentul în care un pacient ajunge la noi să îl redirecționăm către un alt spital pentru că în București nu sunt locuri”, a adăugat managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta” din Bucureşti.

Coronavirus în România, 7 noiembrie 2020. Număr uriaș de români infectați în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 7 noiembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Mii de români s-au infectat în ultimele ore, iar 130 și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

În intervalul 06.11.2020 (10:00) – 07.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese (86 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: medici coronavirus Beatrice Mahler
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close