Antena 3 CNN Coronavirus Rutina lui Raed Arafat la sosirea acasă, pentru a evita transmiterea coronavirus: „Virusul nu se ia de pe haine”

Rutina lui Raed Arafat la sosirea acasă, pentru a evita transmiterea coronavirus: „Virusul nu se ia de pe haine”

Raed Arafat a explicat, la Antena 3, care este rutina lui, la revenirea la domiciliu, pentru a evita răspândirea infecției cu coronavirus.

Rutina lui Raed Arafat la sosirea acasă, pentru a evita transmiterea coronavirus: „Virusul nu se ia de pe haine”
22 Mar 2020   •   22:25

”Veniți de la serviciu și intrați în casă. Care e rutina dumneavoastră de intrare în casă”, l-a întrebat Mircea Badea pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

”Pantofii sunt scoși la intrarea în apartament. Hainele sunt și ele scoase și duse la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haine. Decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar și așa, tot o să moară. Nu rezistă pe haine. După ce m-am spălat pe mâini mă dezinfectez cu o soluție pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat spulberă mitul transmiterii coronavirus prin intermediul alimentelor și recomandă să spălăm ca și până acum toate fructele și legumele pe care le consumăm.

”Telefonul trebuie dezinfectat des. Cu șervețele umede și chiar cu soluții cu alcool, dacă are folie pe el. Fructele și legumele trebuie spălate. Șansa mare e să iei coronavirus de la cineva care strănută și tușește în fața ta. De pe suprafețe pe care le-au atins cei bolnavi”, a spus Raed Arafat.


 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Mircea Badea coronavirus
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close