Antena 3 CNN Coronavirus Sfatul lui Streinu Cercel: ”Nu vă mai salutați cu pumnul. Este contraindicat”

Sfatul lui Streinu Cercel: ”Nu vă mai salutați cu pumnul. Este contraindicat”

Profesorul Adrian Streinu Cercel ne sfătuiește să nu ne mai atingem atunci când ne întâlnim, ci să ne salutăm de la distanță și asta pentru că orice atingere este periculoasă.

Sfatul lui Streinu Cercel: ”Nu vă mai salutați cu pumnul. Este contraindicat”
de Andreea Cigolea    |    06 Noi 2020   •   13:45

”Nu vă mai salutați cu pumnul, pentru că e contraindicat, deoarece microbii de pe mâna partenerului ajung pe față. Puteți duce mâna la inimă sau puteți să dați din cap, obțineți același lucru” spune profesorul Adrian Streinu Cercel.

”Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-COV2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contactați între dvs, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie”, afirmă Adrian Streinu Cercel în timpul prezentării candidaților PSD București pentru alegerile parlamentare.

Sfat practic pentru români

”Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii - n.r.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru”, adaugă Streinu Cercel.

"Dacă lumea nu înţelege să poarte mască, săptămâna viitoare vor fi lejer 10.000 de cazuri zilnic"

"Dacă lumea nu înţelege să poarte mască, dacă lumea nu înţelege că aceste reguli minime de igienă sunt cele care fac diferenţa, atunci săptămâna viitoare vom avea în jur de 10.000 de cazuri, lejer. Eu cred că această regulă de purtare a măştii ar trebui impusă de dimineaţă şi până seara. Masca este suficientă. Uitaţi-vă la modelul Melbourne care spune că dacă te simţi răcit, du-te repede la cel mai apropiat centru de teste, te testezi şi te duci înapoi acasă. Dacă simţi că-ţi este prejudiciat salariul, eşti pasibil să primeşti 450 de dolari drept recompensă” a spus medicul la Antena 3. 

Profesorul Adrian Streinu Cercel candidează pe loc doi pe lista PSD București pentru Senat.

×
Subiecte în articol: salut

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close