Antena 3 CNN Coronavirus Spania a decretat stare de urgență din cauza COVID-19. Toate unitățile de învățământ, restaurantele, barurile, închise

Spania a decretat stare de urgență din cauza COVID-19. Toate unitățile de învățământ, restaurantele, barurile, închise

Spania închide toate școlile, universitățile, restaurantele, barurile, ca parte a măsurilor luate la nivel internațional pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Spania a decretat stare de urgență din cauza COVID-19. Toate unitățile de învățământ, restaurantele, barurile, închise
15 Mar 2020   •   08:42

Guvernul spaniol a luat aceleași măsuri ca Italia și România pentru stoparea epidemiei.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a decretat "stare de urgență" și a explicat în ce constau toate măsurile luate. Acesta a precizat că oamenii vor avea voie să îşi părăsească locuinţele doar pentru a cumpăra mâncare şi medicamente.

„Suntem în prima fază a luptei împotriva virusului. Ne așteaptă săptămâni foarte grele. Nu se poate exclude că vom ajunge la 10.000 de infectați săptămâna viitoare”, a spus Sánchez.

În acest timp, s-au luat măsuri și în Catalonia. Patru localități au fost închise, aproximativ 70.000 de persoane sunt izolate la domiciliu timp de 14 zile.

Spania e a doua țară din Europa, după Italia, cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Până în momentul de față, au fost confirmate 6,391 de cazuri de coronavirus în Spania și 196 de decese.

×
Subiecte în articol: coronavirus Catalonia Spania
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close