Antena 3 CNN Coronavirus Medicul care a filmat imaginile cutremurătoare la "Matei Balş" rupe tăcerea: ”Am trăit emoțiile cu acei oameni acolo”

Medicul care a filmat imaginile cutremurătoare la "Matei Balş" rupe tăcerea: ”Am trăit emoțiile cu acei oameni acolo”

Spitalele din România sunt tot mai pline. Un medic veterinar din București a surprins în imagini cum oamenii ajung să fie tratați chiar și pe holuri, la "Matei Balș".

Medicul care a filmat imaginile cutremurătoare la "Matei Balş" rupe tăcerea: ”Am trăit emoțiile cu acei oameni acolo”
Sursa foto: Constantin Vasile Ifteme
de Silvia Țigănilă    |    26 Noi 2020   •   22:47

Holurile de la Spitalul "Matei Balș" nu mai sunt doar pentru transfer şi acces la saloane. Au devenit un ”spital” funcţional, unde pacienţilor le este administrat oxigen direct de pe scaune.

Așa arată holurile spitalului "Matei Balş" cu bolnavi de COVID-19

Situația a fost descrisă pe Facebook de un medic veterinar, care este și pacient cu Covid-19. Constantin Vasile Ifteme, medicul care a filmat imaginile tulburătoare la Spitalul Matei Balș, a vorbit joi seară, la Sinteza Zilei, despre experiența trăită.

Întrebat ce ar avea să transmită autorităților după experiența trăită, a răspuns: ”Faptul că numărul de cazuri a crescut în ultima perioadă și sălile de așteptare ale spitalului Matei Balș s-au transformat într-o adevărată sală de terapie intensivă cred că spune foarte multe”.

Majoritatea pacienților aveau peste 60 de ani și aveau comorbidități

”La momentul de față nu mai există locuri în spital. Acesta este semnalul de alarmă care trebuie tras - faptul că nu mai există locuri la terapie intensivă.Terapia intensivă s-a mutat pe holurile spitalelor”, a spus medicul veterinar.

Potrivit medicului Constantin Vasile Ifteme, salvările roiau una după alta la "Matei Balș" și multe erau redirecționate către alte spitale.

Medicii depuneau un efort formidabil

”Când erau în camera de gardă, când erau în salvare, când erau pe hol(...). Eu am trăit emoțiile cu acei oameni acolo și acum simt lucrurile acestea”, a mai spus medicul veterinar.

Coronavirus în România, 26 noiembrie 2020. Un nou record negativ în secțiile de ATI

Coronavirus în România, 25 noiembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 171 de noi decese, 9.005 de persoane infectate cu COVID, în timp ce avem parte de un nou record negativ la ATI: 1.226 persoane sunt internate la terapie intensivă.

Pe teritoriul României, 48.458 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.376 de  persoane se află în izolare instituționalizată.

De asemenea, 70.873 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 58 de persoane.

Citiți și: Dr. Rafila, despre lupta cu COVID-19: ”Asta e soluția, nu e complicat”

×
Subiecte în articol: spital COVID-19 matei balș
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close