Antena 3 CNN Coronavirus Pacient vaccinat la rapel cu Moderna, în loc de Pfizer. Valeriu Gheorghiţă: Nu se recomandă a treia doză!

Pacient vaccinat la rapel cu Moderna, în loc de Pfizer. Valeriu Gheorghiţă: Nu se recomandă a treia doză!

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, declară că personalul medical trebuie să fie mai atent și situația de la Târgu Jiu, unde o asistentă a încurcat vaccinurile, să nu se mai repete.

Pacient vaccinat la rapel cu Moderna, în loc de Pfizer. Valeriu Gheorghiţă: Nu se recomandă a treia doză!
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    10 Feb 2021   •   16:45

Eroare gravă, marți, la un centru de vaccinare din Târgu Jiu. Personalul medical ar fi încurcat vaccinurile pe care le aveau disponibile și i-au administrat unui bărbat în vârstă de 69 de ani, programat pentru doza de rapel vaccin Moderna, în loc de Pfizer, vaccinul care i s-a administrat și în urmă cu 21 de zile. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că din punct de vedere medical pentru persoana în cauză nu se pune problema unui risc suplimentar.

”Cele două tipuri de vaccinuri sunt autorizate și au făcut dovada unui profil de siguranță cât se poate de bun”, a spus Valeriu Gheorghiță, miercuri, la Antena 3.

Potrivit lui, acest tip de vaccin poate avea un efect de stimulare a răspunsului imun.

Valeriu Gheorghiţă: Este o situație care nu trebuie să se repete

O atenție sporită din partea personalului medical din centrul de vaccinare și respectarea procedurilor ne feresc de astfel de situații neplăcute, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că indiferent de tipul răspunsului în anticorpi nu se recomandă a treia doză pentru că nu există date de siguranță pentru asta.

Ce riscă bărbatul care a făcut rapelul cu ser Moderna după ce s-a vaccinat inițial cu Pfizer. Anunțul specialiștilor de la CNCAV

Decizie controverstă a medicilor în cazul pensionarului din Târgu Jiu care a primit la rapel ser de la Moderna în loc de Pfizer. Medicii trebuie să decidă, după analize, dacă pensionarului îi va fi administrată sau nu şi a treia doză, respectiv rapelul cu Pfizer.

Pensionarul în vârstă de 69 de ani a ajuns la centrul de vaccinare de la stadionul muncipal din Târgu Jiu împreună cu soţia sa. Amândoi ar fi trebuit să primească a doua doză din vaccinul Pfizer. Însă au fost conduşi de asistenta medicală în punctul de vaccinare pentru serul Moderna.

Asistenta care a greşit ar fi fost suspendată din centrul de vaccinare. Aceasta fusese transferată de la spitalul judetean de urgență Târgu-Jiu, având multă experiență pe serviciul de Primiri urgențe. Poliția a deschis un dosar penal pentru neglijență in serviciu.

Vă reaminim, încurcătura s-a produs pentru că asistenta medicală nu a verificat ce fel de ser i-a fost administrat la prima vaccinare, deşi bărbatul a povestit că i-a atras atenţia asistentei că trebuie să-i fie administrat serul Pfizer.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă rapel coronavirus
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close