Antena 3 CNN Economic Auto 2006. Românii au cumpărat o mie de maşini pe zi

2006. Românii au cumpărat o mie de maşini pe zi

2006. Românii au cumpărat o mie de maşini pe zi
01 Mai 2007   •   16:10

Românii sunt mari iubitori de maşini ! Aşa se explică faptul că, într-un singur an, au cumpărat - nici mai mult, nici mai puţin - de 360.000 de autoturisme. Un calcul elementar ne arată că, în medie, s-au achiziţionat o mie de maşini pe zi. O parte dintre acestea, sunt vehicule de sute de mii de euro. Bogaţii României au dat bani grei, anul trecut, pe maşini de fitze, dar nu second hand... ci noi-nouţe. Bolizi de ultimă generaţie, cu motoare de sute de cai putere şi exterioare de-ţi taie respiraţia. Interioare de piele şi dotări la superlativ.

Anul trecut, s-au cumpărat un Ferrari, două Maybach-uri, trei Lamborghini, patru Aston Martin şi tot atâtea Lincoln-uri. Unul dintre cele trei Lamborghini a fost cumpărat de Silviu Prigoană. Maşina a fost un cadou pentru fiul lui din America. Pe bolidul negru cu tapiţerie albă, omul de afaceri a plătit în jur de 170.000 de euro. Mulţi preferă Masserati, iar 16 români au unele noi-nouţe. Şi jeep-urile le plac oamenilor cu mulţi bani - s-au cumpărat nu mai puţin de 16 hummer-uri. Autoturismele Jaguar, Infinity şi Porsche nu mai sunt de mult o raritate pe străzile din România deşi costă peste 100.000 de euro bucata. Sunt peste 250 de români care au în garaj cel puţin o astfel de maşină cumpărată nu mai departe de anul trecut.

Evident cele mai multe maşini noi sunt în Bucureşti, aproape jumătate din cele 360.000 cumpărate anul trecut. Pe locul doi la mare distanţă sunt argeşenii, constănţenii şi clujenii.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close