Antena 3 CNN Economic Auto 30 de maşini de epocă pe străzile Capitalei

30 de maşini de epocă pe străzile Capitalei

30 de maşini de epocă pe străzile Capitalei
05 Mai 2007   •   18:45

30 de vehicule de epocă au luat sâmbătă parte la o paradă unică pe străzile Capitalei. Printre ele a fost şi primul autoturism înmatriculat vreodată în Romania, fabricat în anul 1914. Parada a stârnit curiozitatea bucureştenilor, dornici să se pozeze lângă maşinile de colecţie. Parada a început dis-de-dimineaţă în Parcul Herăstrău. Proprietarii maşinilor de epocă au făcut tot posibilul pentru a ieşi în evidenţă. Nu a fost nevoie de prea mult efort. Şi asta deoarece designul maşinilor vorbea de la sine. Cel mai vechi autoturism este din 1914, iar cel mai nou din 1970.

O maşină care nu atinge mai mult de 40 de kilometri la oră, însă o călătorie cu un astfel de vehicul poate fi considerată o experienţă unică. Nu au lipsit nici surprizele neplăcute. O roată desumflată le-a dat mari bătăi de cap organizatorilor. Şi asta deoarece o roată de rezervă pentru un autoturism construit în 1920 nu e tocmai uşor de găsit.

Fiecare maşină are povestea ei. Proprietarii, în mare parte de peste hotare, nu au dezvăluit valoarea ?bijuteriilor? pe care le deţin şi au vorbit doar de valoarea sentimentală. La parada de sâmbătă bucureştenii au putut vedea veteranele industriei automobilistice mondiale: un Fiat 1100 din 1938, un Hanomag Rekord din 1935, Mercedes Benz 220 din 1965 şi Chevrolet Impala din 1962.

Dupa o lunga plimbare pe bulevardele din Capitala, parada s-a îndreptat spre Mogoşoaia, unde proprietarii au organizat un chef pe cinste.

Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close