Antena 3 CNN Economic Auto 600.000 euro pentru a şti dacă ne trebuie parcări

600.000 euro pentru a şti dacă ne trebuie parcări

600.000 euro pentru a şti dacă ne trebuie parcări
13 Feb 2007   •   19:34

O firmă de inginerie spaniolă va realiza un sondaj printre şoferii bucureşteni pentru a afla dacă oraşul are nevoie de locuri de parcare. Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, ?municipalitatea, în parteneriat cu firma de consultanţă spaniolă INOCSA Ingenieria SL, dezvoltă, în perioada ianuarie - iulie 2007, prima fază a proiectului ?. Documentul costă nici mai mult, nici mai puţin de ...600.000 de euro

Costul proiectului este suportat de Guvernul Spaniei şi presupune identificarea necesarului de locuri de parcare în Capitală. Inginerii spanioli au împărţit centrul Bucureştiului în 25 de subzone, pentru a se stabili necesarul de locuri de parcare pentru fiecare din ele, precum şi posibilităţile de construire, supraterane sau subterane.

Inginerii spanioli vor efectua şi un sondaj printre şoferii bucureşteni, în perioada 14 februarie - 2 martie 2007, cu privire la "cererea şi oferta de locuri de parcare în zonele studiate".

Municipalitatea a identificat, până în prezent, 20 de locaţii în zona centrală a oraşului pentru construirea de parcări subterane. Potrivit estimărilor municipale, pot oferi peste 15.000 de locuri de parcare, care ar costa aproximativ 300 de milioane de euro. Acestea nu rezolvă însă problema oraşului. Numai în zona centrală a Bucureştilor (Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Universitate - Piaţa Unirii) locuiesc peste o sută de mii de proprietari de maşină. Mai mult, în capitală sunt înmatriculate, în medie, o mie de maşini pe zi.

În momentul de faţă, în Bucureşti sunt înmatriculate peste un milion de autovehicule, iar oraşul oferă doar puţin peste 120.000 de locuri de parcare. Adică, doar 10% din necesar.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close