Antena 3 CNN Economic Auto 97.000 de maşini vândute în primele 4 luni

97.000 de maşini vândute în primele 4 luni

97.000 de maşini vândute în primele 4 luni
21 Mai 2007   •   10:05

Românii rămân împătimiţi ai maşinilor. Primul lucru pe care-l fac, în momentul în care strâng nişte bani, sau obţin un împrumut bancar, este să îşi cumpere un autoturism. Cel puţin, aşa arată vânzarile din primele luni ale anului, care au crescut cu o cincime, faţă de aceeaşi perioadă, a anului trecut. În primele patru luni ale anului, vânzătorii şi producătorii auto au înregistrat cifre record.

Cel mai mare constructor autohton a comercializat în această perioadă peste 25.000 de autoturisme, şi ocupă aproape o treime din piaţa maşinilor noi. Pe segmentul maşinilor de import conduce Renault, marca franceză fiind urmată de Skoda. Următoarele locuri sunt ocupate de Opel, Chevrolet şi Ford. Piaţa totală a ajuns în primele patru luni ale acestui an la peste 97.000 de maşini vândute.

În cazul autovehiculelor second hand se simte din plin efectul taxei de primă înmatriculare. Potrivit autorităţilor, numărul maşinilor la mâna a doua, înmatriculate în primele trei luni ale anului, a scăzut cu aproximativ 2 la sută faţă de aceeaşi perioadă a lui 2006.

Chiar dacă este vorba de maşini noi sau de maşini la mâna a doua românii se inghesuie să achizitioneze vehiculele pe patru roţi. Rezultatul este vizibil nu numai în cifre... ci şi în trafic.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a desființat cabinetul de război
x close