Antena 3 CNN Economic Auto A intrat în vigoare taxa de poluare pentru autovehicule. Vezi cum se calculează

A intrat în vigoare taxa de poluare pentru autovehicule. Vezi cum se calculează

A intrat în vigoare taxa de poluare pentru autovehicule. Vezi cum se calculează
30 Iun 2008   •   17:26

Vechea taxă auto de primă înmatriculare, care se aplică de la 1 ianuarie 2007, a fost înlocuită de marţi, 1 iulie, de taxa de poluare, instituită în primăvara acestui an. Noua taxă se calculează pe baza mai multor coeficienţi, stabiliţi în funcţie de gradul de poluare a motorului (normele Euro) şi emisiile de dioxid de carbon. Formulei standard de calcul i se aplică mai mulţi coeficienţi de reducere a taxei care ţin cont de vechimea maşinii, starea tehnică generală a acesteia, nivelul de dotare şi rulaj.

Potrivit şefului Direcţiei Taxe Vamale şi Accize din Ministerul Economiei şi Finanţelor, Mihai Hură, cu cât un autoturism are mai mulţi kilometri rulaţi şi dotări mai puţine, cu atât este mai mică valoarea taxei de poluare auto pe care trebuie să o plătească proprietarul. ?Prin acordarea acestor reduceri suplimentare nu facem decât să respectăm principiul impus de Comisia Europeană, în sensul că taxa trebuie să scadă în acelaşi ritm cu valoarea de piaţă a autoturismului. Deci, atâta timp cât el nu are aer condiţionat, nu are ABS, nu are airbag este clar că valoarea lui este mai mică, iar taxa trebuie să fie şi ea mai mică?, a explicat Mihai Hură, citat de Rompres.

Calculaţi-vă singuri taxa de poluare: http://www.mfinante.ro/calculator_taxe/taxa_auto_2008.html

Veniturile din taxa de poluare pentru autovehicule sunt virate Fondului pentru mediu şi sunt gestionate de Administraţia fondului pentru mediu, în vederea finanţării programelor şi proiectelor pentru protecţia mediului.



Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close