Antena 3 CNN Economic Auto Amendă pentru "flash-uri". În România, poliţiştii fac legea (VIDEO)

Amendă pentru "flash-uri". În România, poliţiştii fac legea (VIDEO)

Amendă pentru "flash-uri". În România, poliţiştii fac legea (VIDEO)
01 Iul 2008   •   19:30

Ma enervezi, nu este ilegal, dar sunt poliţist aşa că inventez eu un articol de lege să te pedepsesc. Cam aşa au gândit probabil doi agenţi de la Poliţia Rutieră Vrancea, care au oprit o maşină pentru că şoferiţa dădea ?flash-uri? în trafic. Convinşi că femeia a încălcat legea, poliţiştii s-au chinuit minute în şir să-i demonstreze că e ?incorect? să foloseşti astfel farurile. În cele din urmă, au pedepsit-o pentru că depăşise viteza legală.

Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază, pe Drumul Naţional 2. În comuna Pufeşti - undeva între Bacău şi Focşani - un echipaj de poliţie a oprit o maşină pe dreapta pentru că răspundea unui şofer care o avertizase că în zonă e un radar. O practică obişnuită pe şoselele din România.

Femeia recunoaşte că a răspuns prin ?flash-uri? unui şofer care o avertizase prin aceeaşi metodă. Însă scandalul a început când şoferiţa a cerut reglementarea din Codul Rutier privind marea greşeală comisă în trafic. Codul rutier scanţionează doar: ?Folosirea incorectă a luminilor de drum la întâlnirea cu un autovehicul care circulă din sens opus?. Nimic însă despre flash-uri.

Deranjat de atitudinea poliţiştilor şi de lipsa prevederii în codul rutier, şoferul sancţionat nu a vrut să semneze procesul verbal. Ca să scape de femeia care le dădea bătai de cap, agenţii au oprit un martor.

În cele din urmă, femeia a primit şase puncte de penalizare şi o amendă de 100 de lei. Şoferul susţine că a fost sancţionat pe nedrept şi va contesta în instanţă amenda.

D'ALE POLIŢIŞTILOR:


Observator

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close