Antena 3 CNN Economic Auto Amenzile drastice nu-i mai sperie pe şoferi

Amenzile drastice nu-i mai sperie pe şoferi

Amenzile drastice nu-i mai sperie pe şoferi
28 Sep 2007   •   10:48

Un cod rutier mai drastic nu mai este singura soluţie pentru un trafic civilizat. Aceasta este concluzia la care au ajuns poliţiştii. Chiar dacă noul cod rutier a fost introdus de mai puţin de un an, amenzile usturătoare par să nu îi mai sperie pe şoferii nedisciplinaţi. Cu această ocazie şeful interimar al Poliţiei Rutiere trage un semnal de alarmă: şoferii români nu mai respectă nicio lege, circulă haotic şi nu îşi plătesc amenzile.

?Ne-am pus mari speranţe în ideea că normele legale introduse la 1 decembrie 2007 aveau să schimbe în bine nivelul siguranţei rutiere. Vreo două luni am avut semnale pozitive cum că participanţii la trafic au înţeles într-o mai mare măsură regulile de circulaţie. Din păcate, acest efect a fost unul de moment. Pe zi ce trece constatăm cu stupoare că amenzile nu mai sperie pe nimeni. Aşa că degeaba sancţionăm?, a declarat Gino Bopşman, şeful interimar al Direcţiei Poliţiei Rutiere. Acesta s-a referit şi la traficul de coşmar din Capitală. O problemă care nu pare că va fi rezolvată prea curând.

Şeful interimar al Direcţiei Poliţiei Rutiere spune că va înainta Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului, un document în care se arată că o lege rutieră mai dură nu presupune şi rezultatele pe măsură. În opinia sa principalele motive pentru care codul rutier nu dă rezultatele dorite sunt infrastructura rutieră şi nivelul de civilizaţie rutieră.

Şeful Poliţiei Rutiere a găsit însă o soluţie pentru a-i mai disciplina puţin pe şoferi. El spune cã a fãcut o propunere de modificare a legislaţiei, pentru ca cei care nu îşi plătesc amenzile sã nu mai scape nepedepsiţi. Potrivit Poliţiei Rutiere, şoferii de microbuze şi cei care transportă marfă încalcă cel mai des regulile de circulaţie.

Antena 3

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close