Anul hibrizilor la Paris. Cele mai interesante concepte prezentate la ediţia 2008 a Salonului Auto

10 Oct 2008   •   23:38
Anul hibrizilor la Paris. Cele mai interesante concepte prezentate la ediţia 2008 a Salonului Auto
EXCLUSIV ANTENA3.RO. S-a anunţat interesant şi nu şi-a dezminţit renumele. Salonul Auto de la Paris este locul unde toţi marii producători auto au încercat, şi unii chiar au reuşit, ?să rupă gura târgului? cu noile concepte, viziunea fiecăruia asupra viitorului automobilului. Iată 20 dintre aceste automobile prezentate, până acum, la Paris. Salonul Auto din capitala Franţei se va încheia peste nouă zile.
GT by Citroen. Numele mărcii franceze a fost legat, încă de la începuturi, de cuvântul inovaţie aşa că acest concept nu putea fi mai prejos. Este suficient să privim fotografiile pentru a înţelege de ce. Conceptul "GT by Citroen" a fost transpus în realitate după ce iniţial a fost desenat pentru jocul consolei Playstation 3 ? Gran Turismo 5 Prologue


Lamborghini Estoque. Lamborghini ne-a obişnuit cu supersportive aşa că modelul Estoque cu patru uşi, prezentat la Paris, a fost o adevărată surpriză. Lamborghini are de gând să producă în serie sedanul Estoque începând din 2010. Cu ajutorul Volkswagen, companie care deţine marca italiană, ar putea exista o variantă hibridă a lui Estoque, una propulsată prin intermediul unui V8 supraalimentat sau chiar un diesel.


Honda Insight. Hatchback-ul hibrid cu 5 uşi şi tot atâtea locuri este principalul competitor al Toyota Prius şi urmează a fi produs în serie în Statele Unite din primăvara lui 2009.


Citroen Hypnos este un crossover care ilustrează viziunea francezilor în rivinţa felului în care ar trebui să arate un vehicul ?verde? de lux. Conceptul este propulsat prin intermediul unei noi tehnologii hibride denumită HYmotion4.


Peugeot RC Hymotion4. Oficialii Peugeot susţin că acest sedan hibrid, care foloseşte tehnologia HYmotion4, combină ideile de stil, inginerie şi tehnologie într-un singur vehicul. Maşina dezvoltă 313 cai putere şi emite doar 109 grame de dioxid de carbon la un kilometru parcurs, atunci când foloseşte motorul pe benzină, potrivit producătorului francez.


Mazda Kiyora este un autovehicul special conceput pentru oraş. Automobilul indică direcţia pe care ar putea să o urmeze Mazda în privinţa unui viitor model de clasă mică. Numele conceptului Kiyora înseamnă în limba japoneză "curat şi pur", iar tema autovehiculului a fost apa. Maşina reuneşte conceptele de curăţenie, sănătate şi siguranţă. Automobilul are aspectul unei picături de apă, iar în privinţa aerodinamicii, coeficientul de rezistenţă la înaintare este mai scăzut cu 10 procente în comparaţie cu Mazda2.
>

Mercedes ConceptFASCINATION este un automobil de tip wagon cu două uşi, care confirmă zvonurile potrivit cărora constructorul german lucrează la viitoarea generaţie E-Class. ?ConceptFASCINATION oferă o interpretare complet nouă a coupeurilor. Estetica sa, aspectul dinamic şi detaliile minuţios realizate asigură conceptului cele mai înalte standarde de design", a declarat Dieter Zetsche, şeful departamentului de Management de la Daimler AG.

Saab 9-X Air Concept. Nu se ştie dacă 9-X Air va fi produs în serie însă conceptul indică tendinţele în materie de design adoptate de Saab pentru un viitor model care va intra în producţia de serie. Sub capotă se găseşte un motor de 1,4 litri supraalimentat, care face pereche cu unul electric alimentat de la acumulatorii lithiu-ion. Noul model Saab ar putea reprezenta o alternativă la Mini-ul celor de la BMW, urmând a fi disponibil atât în versiunea cabrio cât şi în cea hatchback.


Renault Ondelios este un concept hibrid de lux. Producătorul francez descrie automobilul ca un "crossover aerodinamic de cursă lungă, născut pentru călătorii". Liniile fluide şi aerodinamice ale conceptului Ondelios sunt inspirate din lumea aeronauticii.


Pininfarina B0 Concept Designul hatcback-ului cu patru locuri, în totalitate electric, este opera grupului Pininfarina. Energia necesară automobilului este furnizată prin intermediul unei tehnologii denumită LMP, a fost dezvoltată de compania franceză Bollore, şi oferă o autonomie de 250 de kilometri. Este folosită o combinaţie de acumulatori puternici şi panouori solare integrate în plafon şi capota motorului.


Peugeot Prologue Hymotion4 reprezintă fuziunea segmentului SUV cu cel al monovolumelor. Automobilul va fi propulsat de un sistem hibrid, care dezvoltă 200 cai putere (147kW), performanţe combinate cu emisii scăzute de CO2: numai 109 grame pe kilometru.

Venturi Volage este un automobil sport electric dezvoltat în colaborare cu francezii de la Michelin, cunoscuţi pentru anvelopele pe care le produc. Conceptul Volage beneficiază de tehnologia "Michelin Active Wheel", ce presupune utilizarea a două motoare electrice pentru fiecare roată. Unul dintre acestea furnizează puterea necesară roţii iar celălalt este folosit pentru suspensii (electric shock absorber system). Volage Concept ajunge de la zero la 100 de kilometri pe oră în mai puţin de cinci secunde. Versiunea de serie a Volage Concept urmează a fi comercializată din 2012.


Peugeot Hymotion3 Compressor este un vehicul cu trei roţi şi tracţiune integrală. Peugeot se implică din ce în ce mai mult în dezvoltarea tehnologiilor hibride pentru vehiculele sale, intuind direcţia spre care se îndreaptă industria auto. Descris ca veriga lipsă între un scuter şi o maşină, HYmotion3 Compressor dispune de un motor electric de 3kW, pentru cele două roţi frontale, dublat de un motor supraalimentat pe benzină, pentru roata din spate, care dezvoltă 15 kW (20 cai putere) şi este deja folosit la scuterul Peugeot Satelis.


Nissan Nuvu este un concept care se potriveşte foarte bine în viitorul descris de filmele SF. Este un vehicul ecologic având în vedere faptul că se alimentează de la o priză obişnuită de curent electric. Motorul este montat în spatele maşinii, tracţiunea fiind distribuită de asemenea roţilor posterioare.


Renault Z.E. (?Z.E.?= Zero Emisii). În mijlocul luptei care se duce în prezent împotriva emisiilor CO2, Renault a prezentat la Paris conceptul electric Z.E., bazat pe noul Renault Kangoo Be Bop, şi propulsat prin intermediul unui motor electric de 70 kW, cu un cuplu de 226Nm şi baterii lithiu-ion.

MINI Crossover Concept se aseamănă cu fraţii săi mai mari, având în plus un stil specific off-road-urilor. Portierele conceptului sunt dispuse într-un mod neobişnuit. Astfel, dacă cea din dreapta spate se deschide normal, cea din stânga spate are un mecanism care glisează, facilitând astfel accesul în interior.


BMW Concept X1 se înscrie la segmentul compactelor premium. Designul exterior se aseamănă cu cel al fratelui mai mare, X3. Şase linii de contur şi forma tridimensională conturează capota care se continuă cu farurile duble, ce au forma specifică modelelor marca BMW.

SsangYong C200 semnalează viitorul suv compact al mărcii. C200 a fost desenat de ItalDesign, companie cu care SsangYong lucrează pentru dezvoltarea noii game de autovehicule, a cărei producţie va începe în 2009.

Audi A1 Sportback a reprezentat una din principalele atracţii de la standul constructorului german, la Paris. Modelul urmează celui cu trei uşi prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Tokio. Conceptul are mai puţin de 4 metri în lungime, 1,75 în lăţime, şi beneficiază de o nouă versiune a tehnologiei hibride Audi.


Chevrolet Orlando este un MPV care prefigurează viitorul vehicul e urmează a fi construit în serie de General Motors. Dispune de un motor turbo diesel care generează 150 cai putere şi un cuplu maxim de 320Nm.

Fotografii: Worldcarfans.com
Antena3.ro

x close