Antena 3 CNN Economic Auto Aplicatii de navigatie ale smartphone-ului vs. dispozitive auto-GPS

Aplicatii de navigatie ale smartphone-ului vs. dispozitive auto-GPS

Aplicatii de navigatie ale smartphone-ului vs. dispozitive auto-GPS
19 Sep 2018   •   23:39

Smartphone-ul a inlocuit atat de multe dispozitive si instrumente - camerele, notebook-urile, reportofoanele – incat ne intrebam daca sistemul de navigatie pentru masini ar putea parea astazi inutil. Cu toate astea, lucrurile nu stau chiar asa.

Ma bazez pe un telefon mobil cu Google Maps pentru a-mi gasi drumul. De ce as vrea vreodata sa cumpar un sistem de navigatie?

Aplicatiile de navigatie ale smartphone-urilor sunt excelente, cu informatii de trafic minunate. Daca vei calatori in apropierea orasului, telefonul poate fi suficient, dar pentru calatorii mai lungi, dispozitivele auto-GPS dedicate au cateva avantaje in plus.

Un mare avantaj este ca dispozitivele auto de navigatie nu se bazeaza pe o conexiune de date pentru a va indica un traseu. Au hartile stocate inauntru. Altfel spus, exista zone in care nu ai semnal la telefon, si atunci risti sa te ratacesti pe un traseu aflat la o distanta mare de oras. Aceasta problema nu o vei avea niciodata insa cu un sistem de navigatie.

Este adevarat ca si pe smartphone poti descarca harti pentru a evita problemele legate de lipsa semnalului. Dar trebuie sa planificati asta inainte, in functie de traseul pe care urmeaza sa il parcurgeti la volan, in timp ce un GPS pe care il pastrati in masina este intotdeauna pregatit din timp. In plus, pe telefonul mobil riscati sa descarcati harti invechite, in timp ce sistemul de navigatie este actualizat.

La fel de adevarat este ca GPS-ul reprezinta o investitie, care prezinta multe alte beneficii. De exemplu un sistem de navigatie Passat B6, care contine dvd, senzori de parcare, tuner tv digital, camera marsarier etc, reprezinta o investitie care contribuie considerabil la majorarea pretului de vanzare al masinii.

Cum ramane cu drumurile cu coduri de culori pe Google Maps care avertizeaza cu privire la intarzieri? Si aplicatia Waze, care avertizeaza asupra politiei si a accidentelor viitoare?

Aplicatiile telefonice au cu siguranta informatii de trafic mai bune decat dispozitivele GPS, mai ales cand vine vorba de avertizarile legate de zonele in care s-au produs accidente de circulatie si traficul este ingreunat. Totusi dispozitivele GPS furnizeaza avertismente de trafic si multe dintre modelele mai noi se pot conecta acum la un telefon prin Bluetooth pentru "live traffic".

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close