Antena 3 CNN Economic Auto Top asigurări pe care le poți încheia online, din confortul casei tale

Top asigurări pe care le poți încheia online, din confortul casei tale

Să închei o asigurare în mai puțin de zece minute, fără să te ridici de la birou, ar fi părut o „misiune imposibilă” acum câțiva ani. Din fericire, avantajele tehnologiei actuale ne oferă posibilitatea de a achita anumite servicii fără să mai fie nevoie să ne deplasăm la sediul unei agenții sau să pierdem timpul stând la cozi. Chiar dacă există o listă mult mai lungă de asigurări pe care le poți încheia din confortul locuinței tale, vom începe cu cinci dintre cele mai importante.

Top asigurări pe care le poți încheia online, din confortul casei tale
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   15:23

Asigurarea RCA

Fiind o asigurare obligatorie, RCA-ul este în atenția oricărui șofer care deține cel puțin o mașină. Conform legii, lipsa acesteia se pedepsește cu o amendă consistentă, de peste 1.000 de lei, dar și cu reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare. Asigurarea RCA se poate încheia pe o perioadă de cel puțin o lună și cel mult 12 luni. În cazul în care ești interesat de o ofertă bună pentru acest serviciu, poți alege o asigurare Euroins. De regulă, costul asigurării RCA diferă în funcție de vârsta șoferului (a proprietarului mașinii) și de capacitatea cilindrică a motorului. Completând un formular pe site-ul de asigurări, poți obține oferte convenabile în câteva minute.

Asigurarea CASCO

La fel ca asigurarea RCA, și asigurarea CASCO este de interes pentru proprietarii de mașini. Diferența este că asigurarea CASCO nu este obligatorie. Rămâne la latitudinea șoferilor dacă aleg sau nu să încheie o astfel de poliță. Cei care doresc să obțină un astfel de serviciu o pot face online. Tot ce au de făcut este să completeze un chestionar în care sunt cerute câteva informații despre autovehicul (tip auto, tip combustibil, marca auto, model auto, serie şasiu și alte detalii importante), datele de contact (nume, adresa de e-mail) și să aștepte câteva minute pentru a primi ofertele și prețurile disponibile.

Asigurările de locuință

În prezent, există două tipuri de asigurări pentru locuințe: obligatorii sau facultative. Asigurările obligatorii le vei întâlni și sub denumire de PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale. Ele asigură protecție în caz de cutremur, inundații și alunecări de teren. Pentru a obține protecții suplimentare, cum ar fi riscurile generate de explozii, incendii, furtuni, poți opta și pentru o asigurare facultativă. Desigur, și aceste două forme de asigurări pot fi obținute online pe anumite site-uri ale brokerilor de asigurări.

Asigurarea de călătorie

Te pregătești de o călătorie în străinătate și vrei ca lucrurile să se desfășoare în siguranță? O asigurare medicală pentru călătorii poate acoperi riscuri asociate urgențelor medicale, având scopul de a oferi persoanelor asigurate protecție suplimentară pe toată durata vacanței sau a  călătoriei în străinătate. De asemenea, poți opta pentru beneficii suplimentare, cum ar fi asigurarea bagajelor, asigurarea în cazul în care practici anumite sporturi de agrement sau în cazul în care agenția de turism care oferă pachetul turistic anulează serviciile plătite. Pentru a obține ofertele pentru o astfel de asigurare, este suficient să completezi un chestionar pe unele site-uri ale brokerilor de asigurări.

Fie că vorbim de asigurările obligatorii, fie de cele care oferă un sprijin suplimentar, ele sunt o investiție în viitorul nostru. Este dificil să „ghicim” evenimente imprevizibile mai puțin plăcute, dar putem avea liniștea și certitudinea că ne descurcăm în situația în care ele apar. 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close